SIA „DDZKSU” vadītājs pastāstīja par uzņēmuma darbību un pateicās masu saziņas līdzekļiem par interesi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.jūlijā SIA „DDzKSU” notika preses konference, kurā uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem par uzņēmuma darbību šā gada pirmajos 6 mēnešos.

Visaktuālākais jautājums joprojām ir parādnieki. Uz 30.jūniju kopējais iedzīvotāju parāds šai organizācijai sastādīja 2,559 miljonus eiro. Vasaras periodā cilvēku maksātspēja parasti pieaug un atšķirībā no ziemas perioda (92-95%) tā sastāda 97%. Vasarā parādi tiek uzkrāti daudz mazāk. Jūnijā pašvaldības dzīvokļu iedzīvotāju parāds pat samazinājās. Tas notika, pateicoties Juridiskās un Abonentu nodaļu darbam, minētās nodaļas strādā daudz labāk, uzskata J.Oļenovs. Parādu dēļ laika posmā no februāra līdz jūlijam tika atbrīvoti 23 pašvaldības dzīvokļi.

Pateicoties SIA „DDzKSU” pasākumiem (biežākas ūdens skaitītāju rādījumu pārbaudes) un jauniem MK noteikumiem, iedzīvotāji kļuva apzinīgāki un iesniedz patiesus skaitītāju rādījumus. Pusgada laikā ūdens starpības procents samazinājās no 18% līdz 14% un jūnijā sastādīja 11,3%. Pēc SIA „DDzKSU” domām, tas apliecina, ka tieši apzinīgums ir galvenais faktors, kas ietekmē ūdens starpības daudzumu.

Pusgada laikā ūdens starpība bija sasniegusi 20% 32 daudzdzīvokļu mājās. Jāatzīmē, ka Rīgā minētais rādītājs – 20% - ir vērojams gandrīz katrā trešajā mājā.

SIA „DDzKSU” pārstāvis paziņoja, ka šogad viens dzīvokļa īpašnieks tika sodīts par nedarbojušos skaitītāju, kurš pārbaudes brīdī bija sabojāts. Šis īpašniekam nācās apmaksāt visu tajā mēnesī mājā konstatēto ūdens starpību.

No 2013.gada oktobra līdz 30.jūnijam SIA „DDzKSU” veica remontdarbus 441 dzīvoklī. Rindā stāv vēl 20 dzīvokļi. Pērn pašvaldības dzīvokļos veiktie remontdarbi izmaksāja 78 839 latus, šogad tie izmaksās 163 630 eiro. 4 mēnešu laikā jauna celtnieku brigāde, kura tika izveidota martā, pilnībā izremontēja 35 dzīvokļus un tas izmaksāja 27 939 eiro. Tāpat šogad remontdarbi veikti 82 bērnu rotaļu laukumos.

Pirmajā pusgadā SIA „DDzKSU” saņēma 3 155 iesniegumus no fiziskām personām. To saturs ir atkarīgs no sezonas, ziemas periodā iesniegumi parasti ir saistīti ar gaisa temperatūru dzīvokļos un pelējumu, vasarā – ar radiatoru nomaiņu. Tāpat katru dienu tiek saņemti 6-7 iesniegumi ar lūgumu ļaut pakāpeniski segt parādu. 

Vairākus iesniegumus SIA „DDzKSU” saņem no masu saziņas līdzekļiem, pusgada laikā apkalpojošā organizācija no vietējiem masu saziņas līdzekļiem saņēma 38 iesniegumus ar 81 jautājumu. J.Oļenovs atzīmēja, ka ir patīkami apzināties, ka presi interesē uzņēmuma darbība, bet norādīja, ka atbilžu sniegšana uz pieprasījumiem ir saistīta ar lieliem administratīvajiem izdevumiem, jo informāciju ir jāsavāc, jāuzraksta atbilde, jānosūta vēstule. 
 


Написать комментарий