VUGD speciālisti atgādina, ka svētku brīvdienās nav jāaizmirst par drošību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) tuvojoties Lieldienām aicina būt saprātīgiem, atpūšoties brīvā dabā, nepiemirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību, lai pavasarīgos svētkus neaptumšotu nelaimes gadījumi.

Ik dienu VUGD reģistrē vairākus desmitus kūlas ugunsgrēkus. Kā liecina ikgadējā statistika, vislielākais reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits ir tieši brīvdienās, tādēļ VUGD aicina Lieldienas izmantot, lai atpūstos kopā ar ģimenēm, sakoptu savas saimniecības un priecātos par pavasari nevis, dedzinot kūlu, postītu dabu. Tiem, kuri vēlas „nedaudz” padedzināt kūlu, jāatceras, ka sods pienākas neatkarīgi no tā, vai vēlaties nodedzināt kūlu plašā laukā vai tikai pāris kvadrātmetrus nenopļautā grāvmalītē. Šogad kūlas ugunsgrēki jau nopostījuši 58 ēkas, apdegumus guvuši trīs cilvēki, divi cilvēki gājuši bojā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī būs silts un saulains laiks, tādēļ vairākums pilsētnieku kopā ar ģimenēm, radiniekiem un draugiem varētu doties pie dabas krūts.

Lai svētkus neaptumšotu nelaimes gadījumi, VUGD darbinieki atgādina par nepieciešamību ievērot drošības noteikumus. Ja ir vēlme iekurināt ugunskuru, tad vajadzētu painteresēties, kādi šajā teritorijā ir pašvaldības saistošie noteikumi, jo iespējams, ka par ugunskura kurināšanu var saņemt bargu sodu. VUGD atgādina, ka arī vietās, kur atļauts kurināt ugunskurus, vispirms ir jāizvēlas vieta, lai tuvumā nebūtu sausā zāle vai koki, kas var aizdegties. Tā kā Valsts meža dienests no 17.aprīļa ir izsludinājis mežu ugunsnedrošo periodu, tad mežos kurināt ugunskurus vai mēģināt sadedzināt zaru kaudzes ir kategoriski aizliegts.

Pirms došanās prom jāatceras, ka ugunskurs ir jānodzēš, lai, uzpūšot stiprākam vējam, tas neuzliesmotu no jauna. Iespējams, ka brīvdienās vēlēsieties atklāt grilēšanas sezonu. Jāatceras, ka to nevar darīt uz balkoniem un lodžijām, jo tas nav ugunsdroši. 

Tiem, kuri brīvdienās ieplānojuši braucienus ar laiviņām. VUGD atgādina, ka pirms nodarboties ar kādu no ūdens sporta veidiem, braukšanas ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, neaizmirsti uzvilkt glābšanas vesti. 

Brīvdienās gan gatavojoties svētkiem, gan atpūšoties, vienmēr atcerēsimies par bērnu drošību.  VUGD aicina būt saprātīgiem, lai svētkus neaptumšo nelaimes gadījumi. Ja ir apdraudēta Jūsu vai apkārtējo cilvēku dzīvība vai veselība, nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, zvaniet pa tālruni 112.
 


Написать комментарий