Trīs Daugavpils novada skolas šogad izmantos jaunās darba formas

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šogad Daugavpils novada dome piedāvāja skolām, organizācijām un novada jauniešiem plašu projektu konkursu izvēli, ar kuru palīdzību katrs varēja īstenot kādu ideju, portālam Gorod.lv apliecināja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu speciāliste Natālija Pēterāne, kura paziņoja par projektu konkursa vispārējās izglītības iestādēm „Kopā būt!” rezultātiem.

Atgādināsim, ka ar šī projektu konkursa palīdzību, sadarbojoties vecākiem, skolēniem un pedagogiem, varēja iegūt līdzekļus savas skolas attīstībai. Konkursa mērķis bija attīstīt tādas inovatīvas darba formas audzināšanas darbā izglītības iestādē, kas efektīvāk veicinātu bērnu izpratni par vērtībām, attīstot cieņpilnas, atbildīgas un iecietīgas savstarpējās attiecības, līdzdalību savas veselības stiprināšanā. Projektu konkursā piedalījās 5 Daugavpils novada skolas.

Tomēr, saskaņā ar konkursa nolikumu, finansiāli tika atbalstītas tikai 3 idejas. Par uzvarētāju tika pasludināts Špoģu vidusskolas projekts, kurā uzmanība tika veltīta vairākām problēmām – skolēnu veselības stāvoklim un attiecībām ģimenē. Pateicoties anketēšanai un diskusijām, noskaidroja, ka visai aktuāla ir alkohola atkarības tēma, jo 7,2% skolēnu atzina, ka svētku dienās kopā ar vecākiem lieto alkoholiskos dzērienus.

N.Pēterāne atzīmēja, ka uztrauc arī tas, ka vecāki pieļauj nepilngadīgo bērnu alkohola lietošanu, kas liecina, ka pusaudži nezina, kā labi pavadīt laiku bez alkohola lietošanas. Tādēļ minētās problēmas risināšanai Špoģu vidusskola piesaistīs policijas, Bāriņtiesas un Sociālo lietu pārvaldes darbiniekus, kuri piedalīsies diskusijās. Lai atrisinātu skoliozes problēmu, tiks piesaistīts ārsts-pediatrs, kurš pastāstīs par slimības novēršanu un ārstēšanu.

Citu problēmu – mobingu – risinās Vaboles vidusskolā. Problēmas risināšanai tiks piesaistīti speciālisti no Rīgas, kuri ilgu laiku nodarbojas ar apmācību, izstrādā programmas problēmsituāciju novēršanai.

Savukārt trešais projektu uzvarētājs, kurš saņems 500 latus skolēnu, pedagogu un vecāku savstarpējo attiecību uzlabošanai, ir Birznieku pamatskola, kura rīkos kopīgos pasākumus – labdarības talku, ieviesīs jaunās tradīcijas, tostarp skolas avīzes izdošanu.

Pēc N.Pēterānes vārdiem, visi projekti tiks īstenoti no 2013.gada 1.augusta līdz 1.novembrim.


Написать комментарий