Sabiedrība

Nokrišņu daudzums vietām sasniedzis teju trešdaļu no mēneša normas 05.01.2012

Pēdējās diennakts laikā visvairāk nokrišņu bijis Kurzemē un Vidzemē, ceturtdienas rītā daudzviet uzsniguši vairāki centimetri sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavpils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļa informē 05.01.2012

Periodā no 2011. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim

Vētra pagājusi bez postījumiem; Kurzemē sniegputenis 05.01.2012

Ciklona Ulli naktī uz ceturtdienu atnestā vētra pagājusi bez postījumiem, tomēr sinoptiķi vēl brīdina, ka dienā jūras piekrastē gaidāms brāzmains vējš; savukārt atsevišķos ceļa posmos Kurzemē un Vidzemē apledojuma un sniega dēļ ir apgrūtināta braukšana.

Labiekārtos veco parku pie Daugavpils psihiatriskās slimnīcas 04.01.2012

Daugavpils celtniecības firma "Ditton būve" par 296 000 latu sakārtos veco parku pie Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas, vēsta reģionālais portāls "D-fakti", atsaucoties uz Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā pieejamajiem rezultātiem.

Ķīlis: turpmākajos gados skolotāju skaits būs jāsamazina par 6000 cilvēkiem 04.01.2012

Turpmākajos gados skolotāju skaits būs jāsamazina vismaz par 6000 cilvēkiem, jo 28 000 skolotāju valstī uzturēt nevarēs, trešdien novadu Izglītības pārvalžu vadītājiem teica izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Vētras kulminācija Kurzemē būs dienas vidū, citviet stiprākais vējš pūtīs pēcpusdienā un vakarā 04.01.2012

Trešdien visā Latvijā pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš. Vētra, kas no rīta sākusies jūras piekrastē, kulmināciju sasniegs dienas vidū, brīdina sinoptiķi.

Paziņojums par siltumenerģijas gala tarifa projektu Daugavpilī 04.01.2012

PAS „Daugavpils siltumtīkli”, LV41503002945, 18.novembra 4, Daugavpilī, LV-5401, 2011.gada 29.decembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kopējo siltumenerģijas tarifu projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 14.aprīļa lēmumu Nr.1/7 „Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”.

Ķīļa reformas: jau nākamgad valsts varētu maksāt par četrgadnieku mācīšanu 04.01.2012

Jau no nākamā gada pedagoģisko darbu pirmsskolā plānots apmaksāt no četru, nevis piecu gadu vecuma, kā tas ir šobrīd, laikrakstu "Diena" informējis izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (ZRP).

Daugavpils gatavojas Eirovīzijai ar dziesmu Rollin Up 03.01.2012

Dziesmas autori: Jevgēņijs Ustinskovs/Alisa May. Izpilda: Angelina & Alisa May. Tas ir liela kolektīva kopīgs darbs, par ko balsosim 7. janvārī LTV1 tiešraidē plkst. 21.00. Atbalstīsim savējos!

Reirs: jautājums par deklarēšanās nepieciešamību tiks aktualizēts ik pēc pusmēneša 03.01.2012

Lai sabiedrībai atgādinātu nepieciešamību aizpildīt "nulles deklarācijas", šis jautājums tiks aktualizēts ik pēc pusmēneša, tajā skaitā ap 15.janvāri, līdz kuram Saeimas deputātiem būs jāiepazīstas ar likumu papildinošo Ministru kabineta (MK) noteikumu melnrakstu, sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V).

Laura Bicāne piedalīsies Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfinālā 30.12.2011

Kopā ar 20 Latvijas mūziķiem mūsu novadniece Laura Bicāne piedalīsies Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfinālā. Laura uzstāsies 7. janvārī LTV1 ēterā. Daugavpils pilsētas iedzīvotāji tiek aicināti vērot atlasi un tiešraides laikā aktīvi balsot par Lauras dziesmu.

Pirmās Latvijā aknu transplantācijas rezultāts – pārsteidzoši veiksmīgs 30.12.2011

Šogad pirmoreiz Latvijā veiktās sarežģītākās transplantāciju operācijas – aknu pārstādīšanas – rezultāts ir pārsteidzoši veiksmīgs – pacients ir atgriezies pilnvērtīgā dzīvē un viņam pat nav jāievēro ierobežjumi, piektdien, atsaucoties uz mediķiem, informē "Latvijas Avīze" (LA).

Zigmārs Brunavs: Valsts pašlaik nevar atļauties jaunus vilcienus; naudu jānovirza ceļiem 29.12.2011

Biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" uzskata, ka valsts pašlaik nevar atļauties veikt pasažieru vilcienu iepirkumu situācijā, kad nav skaidrība par to, kāda daļa no ieguldītajiem līdzekļiem dos ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībai, un iepirkuma procedūras likumība nav pietiekami skaidra.

Sinoptiķis: ziema ar - 20 grādu salu var atnākt februārī; vasarā iespējami pat tropiski laika apstākļi 29.12.2011

Iespējams, ka Latvijā raksturīgā ziema klasiskajā izpratnē iestāsies, tuvojoties februārim, kad varētu būt stiprs sals līdz mīnus 20 grādiem. Savukārt nākamā gada vasarā varētu būt karsta ar teju tropiskiem laika apstākļiem, intervijā "Latvijas Avīzei" stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna.

'Iesaldē' miljoniem latu vērto ERAF finansēto profesionālo skolu modernizāciju 27.12.2011

Izglītības uz zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (ZRP) nolēmis uz laiku "iesaldēt" miljoniem latu vērto Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programmu profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai, informē ministra padomniece Inita Blačforda.

Labdarības akcija "Dāvāsim bērniem prieku" - aicinājums ziedot Rēzeknes bērnu patversmei 27.12.2011

No šī gada 9. decembra līdz nākamā gada 6. janvārim Baltijas Starptautiskās Akadēmijas Rēzeknes filiāle organizē labdarības akciju «Dāvāsim bērniem prieku»!, kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti ziedot Rēzeknes bērnu patversmei.

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu! 27.12.2011

Dārgie daugavpilieši!

Otrdienas rītā bez elektrības 2500 mājsaimniecības 27.12.2011

Otrdienas rītā bez elektrības ir apmēram 2500 mājsaimniecības, to intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Zviedrijā reģistrēti +12 grādi, Igaunijā gaiss sasilis līdz +11 grādiem 27.12.2011

Gan 26., gan 27.decembrī vietām Zviedrijā reģistrēts 12 grādu siltums, otrdienas rītā arī Igaunijā gaiss sasilis līdz +11 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Aglonas novada attīstības programmas 1. redakciju apsprieda darba grupās 23.12.2011

19. un 20.decembrī Aglonas novada biedrības “Neaizmirstule” telpās projekta „Aglonas novada teritorijas attīstības plānošanas kapacitātes paaugstināšana” īstenošanas ietvaros tika organizētas Aglonas novada attīstības programmas darba grupu sanāksmes.

Daugavpils Domes vadība apsveica pašvaldības policiju 17. gadadienā 23.12.2011

Pirms 17. gadiem decembrī tika izveidota Daugavpils pašvaldības policija. 22. decembrī apsveikt policijas darbiniekus devās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova.

Mācītājs: politiķi - sabiedrības naidotāji ir amorāli; Ziemassvētki ir laiks, kad pārdomāt savu politiku 23.12.2011

Tie politiķi, kuri vairo savu politisko kapitālu ar sabiedrības naidošanu, ir absolūti amorāli, un Ziemassvētki ir īstais laiks, kad politikas veidotājiem vajadzētu meklēt tiltus sabiedrības saliedēšanai, - šādu viedokli telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" pauda luterāņu mācītājs Juris Rubenis.

Interese par dienestu armijā joprojām liela 22.12.2011

Interese par dienestu armijā joprojām ir liela – rekrutēšanas centrā piesakās vairāk dienētgribētāju nekā paredzēts uzņemt, tiesa, daudzi pretendenti neiztur atlasi, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Daugavpils dome plāno ņemt kredītu 'Saules skolas' infrastruktūras uzlabošanai 21.12.2011

Daugavpils dome nākamgad plāno ņemt Valsts kasē 217 539 latu aizņēmumu Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" infrastruktūras uzlabošanas un mācību aprīkojuma modernizēšanas projekta īstenošanai, informēja vietējā pašvaldībā.

RTU patentē izgudrojumus mašīnbūvē 21.12.2011

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) patentējusi jaunus mašīnbūves izgudrojumus, ko universitātes pētnieki radījuši Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā projektā, portālu "Delfi" informēja RTU projektu vadītāja Marija Nikipelova.

Rīgas zooloģiska dārza jaunumi 19.12.2011

Kā zināms, galvenā loma Ziemassvētku Vecīša dāvanu maisa nogādāšanā adresātiem ir varen ragainajam ziemeļbriedim Rūdolfam. Vecīša Latvijas filiālē šos pienākumus acīmredzot veic galvenais Latvijas ziemeļbriedis, Rīgas zoodārzā dzīvojošais 8 gadus vecais meža ziemeļbriedis Lācis. Diemžēl šogad viņš savus pienākumus veikt nevarēs, jo 17. decembrī neplānoti... nometis savus 9,1 kg smagos ragus! Un kā gan tāds bezragains ciemos dosies!?

Rita Strode sāk darbu Daugavpils teātrī 19.12.2011

Ieilgusī Ritas Strodes iecelšanas procedūra Daugavpils teātra valdē ir noslēgusies un bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja un 10. Saeimas deputāte ir iecelta jaunajā amatā, pirmdien vēsta Daugavpils un Latgales jaunumu portāls "D-fakti.lv".

Miris Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs 19.12.2011

69 gadu vecumā miris Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs, pirmdien ziņoja Ziemeļkorejas valsts mediji.

Pēterburgas metro stacijām piešķir kultūras pieminekļa statusu 16.12.2011

Šī gada decembrī Krievijas Ziemeļu galvaspilsētas Sanktpēterburgas Kultūras pieminekļu padome atzinusi sešas pilsētas Kirovska – Viborgas (pirmās) metro līnijas stacijas par aizsargājiem kultūras pieminekļiem, raksta ārvalstu prese.

Cienījamie pilsētas iedzīvotāji! 15.12.2011

Atkal jau klāt Ziemassvētku laiks un visi mēs cenšamies sarūpēt sirsnīgas dāvaniņas saviem mīļajiem. Mūsu bērni svētku rītā zem eglītes atradīs savu sapņu piepildījumu un mājās valdīs sirds siltums un mīlestība.

Eksprezidenti aicina doties uz referendumu par krievu valodas statusu 15.12.2011

Visi bijušie Valsts prezidenti, atšķirībā no pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa, plāno piedalīties referendumā par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, un aicina to darīt arī citus vēlētājus, liecina laikraksta "Diena" aptauja.

Premjers: valsts gatavo plānu, lai neatkārtotos 'Swedbank' klientu panika 14.12.2011

Patlaban tiek gatavots rīcības plāns, kā visām iesaistītajām pusēm rīkoties, lai neatkārtotos līdzīgi gadījumi kā ar "Swedbank" klientu paniku, to intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Rēzeknes aktīvie jaunieši iesaistās brīvprātīgajā darbā 13.12.2011

Jaunatnes iniciatīvu centrs Draugu centrs nosvinēja savu 3 gadu jubileju. Tas bija ražīgs gads, kura gaitā mēs piedalījāmies dažādās aktivitātēs, bija daudz interesantu piedzīvojumu un pozitīvu emociju. Centram ir dubultsvētki, jo ar šī gada 2.decembri Draugu centrā (Atbrīvošanas alejā 166) savu darbību uzsāka 15 aktīvi jaunieši, lai realizētu Jauniešu iniciatīvas projektu Esmu aktīvs, esmu brīvprātīgs, kuram tika piešķirts ES programmas Jaunatne darbībā finansējums.

Daugavpilieši un pilsētas viesi uzskata, ka egle Vienības laukumā ir pati skaistākā ne tikai Latvijā, bet Eiropā! 13.12.2011

Lielā egle Vienības laukumā šogad atšķiras no iepriekšējo gadu meža skaistulēm. Šogad laukumā cēli stāv sudrabegle ar jauniem, oriģināliem rotājumiem, kas pievērš cilvēku pastiprinātu uzmanību.

Prezidents Bērziņš par referendumu: lai labāk katrs latviešu valodas atbalstītājs mēģina pārliecināt vienu pretinieku 13.12.2011

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir neizpratnē par Saeimas politiķu pozīciju, dibinot Sabiedrības saliedētības komisiju, bet vienlaikus izplatot aicinājumus par dalību referendumā, kas pretstata sabiedrības daļas, un pats aicina: "Lai katrs, kas ir par latviešu valodu, pārliecina vienu, kas nesaprot vai ir pret latviešu valodu."

Izveidota pirmā Daugavpils suvenīra monēta ar Baznīckalna attēlu 13.12.2011

12. decembrī Domē žurnālistiem tika prezentēta pirmā Daugavpils monēta no pilsētas monētu kolekcijas. Pirmā monēta ir ar Baznīckalna attēlu. Izgatavotas tūkstotis monētas, bet nākotnē ir iecere izgatavot Daugavpils monētas ar Cietokšņa un Daugavpils ģerboņa attēlu.

13. decembrī ir pēdējā sabiedriskās apspriešanas diena projektā “Ventas ielas un Vidzemes ielas (posmā no Ventas ielas līdz Skostu ielai), Daugavpilī, rekonstrukcija” 12.12.2011

Daugavpils pilsētas dome paziņo, ka publiskai apspriešanai tiek nodoti būvniecības ieceres materiāli Ventas ielas un Vidzemes ielas (posmā no Ventas ielas līdz Skostu ielai) Daugavpilī, rekonstrukcijai.

Kurzemē un valsts centrālajā daļā sniegs autovadītājiem sarežģījis braukšanu 09.12.2011

Piektdien valsts centrālajā daļa un Kurzemē intensīvi snieg, pūš stiprs vējš un ceļi ir slapji, slideni, brīdina VAS "Latvijas valsts ceļi".
Atbildīgais dienests norāda, ka piektdien daudzviet braukšanu pa valsts ceļiem apgrūtina sniegs un. Lai arī ceļus kaisa, autovadītājiem jābūt īpašu uzmanīgiem.

Ielu apgaismojuma renovācijas objekti nodoti ekspluatācijā 09.12.2011

2011.gada 22.novembrī tika nodoti ekspluatācijā ielu apgaismojuma renovācijas objekti. Apgaismojuma renovācija tika veikta ERAF projekta “Daugavpils pilsētas satiksmes infrastruktūras rekonstrukcija” (vienošanās Nr.3DP/3.6.1.1.0/09/IPIA/VRAA/017/043) ietvaros.

Epidemiologi: gripa aktivizēsies janvārī 09.12.2011

Pagaidām gripas aktivitāte Eiropā un arī austrumu kaimiņvalstīs ir zema, un var prognozēt, ka vismaz līdz nākamā gada janvārim plašāka gripas izplatība Latvijā nav gaidāma, par epidemiologu aplēsēm piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Aicinām izvirzīt kandidātus „Sporta laureātam 2011” 08.12.2011

27. decembrī Latviešu kultūras centrā norisināsies labāko pilsētas gada sportistu sumināšanas noslēguma pasākums „Sporta laureāts 2011”. Aicinām Jūs izvirzīt savus kandidātus 12 dažādās nominācijās.

Koncerts „Maratons pret AIDS” 07.12.2011

9. decembrī no plkst. 17:00 naktsklubā BANZAI tiks rīkots koncerts „Maratons pret AIDS”, ko organizē Jaunatnes departaments sadarbībā ar „M&Y”, „DJ PRO” un „STOPTIME Dance Studio”. 

Sarkanā Krusta Daugavpils komiteja nosvinēja 90 gadu jubileju 06.12.2011

5. decembrī Latviešu kultūras centrā pulcējās visi, kam nav svešs brīvprātīgā darbs, tie, kuri ziedo savu laiku un līdzekļus, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās. Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komiteja svinēja 90 gadu jubileju.

Konkursa „LMT Daugavpilij” ietvaros īstenos projektus 10 tūkstošu latu apjomā 05.12.2011

Piektdien, 2.decembrī, vairāk kā 34 projektu priekšlikumu konkurencē, tika paziņoti projektu konkursa „LMT Daugavpilij” uzvarētāji. Ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) atbalstu Daugavpilī būs iespēja īstenot četrus pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgus kultūras, vēstures dokumentācijas un izglītības atbalsta projektus 10 000 latu apmērā.

Forums „Daugavpils jauniešu darbiekārtošanas un migrācijas problēmas” 02.12.2011

1.decembrī Daugavpils Universitātes telpās notika forums „Daugavpils jauniešu darbiekārtošanas un migrācijas problēmas”, ko organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameru.

Brīvdienas atkal būs vējainas; brīdina par iespējamiem elektrības traucējumiem 02.12.2011

Brīvdienās atkal pūtīs spēcīgs vējš, un, lai gan nav gaidāma tik stipra vētra kā pagājušās nedēļas nogalē, tomēr koncerns "Latvenergo" brīdina par iespējamiem elektroapgādes traucējumiem un aicina savlaicīgi tiem sagatavoties.

Ukraina aizgūst Eiropas Savienības pieredzi 01.12.2011

1. decembrī Daugavpili apmeklēja Černovickas administrācijas pārstāvis Aleksandrs Varževskis. Viņa vizītes mērķis bija iepazīties ar savu kolēģu darbu Valsts inspekciju jomā.

Latvija turpina lejupslīdi korupcijas uztveres indeksā 01.12.2011

Latvija aizvadītajā gadā turpinājusi lejupslīdi korupcijas uztveres indeksā, saņemot 4,2 balles un ierindojoties 61.vietā līdz ar Kubu un Turciju, vēsta "Transparency International".

Daugavpilī iecerēts rekonstruēt Ventas un Vidzemes ielas 30.11.2011

Daugavpils pilsētas dome paziņo, ka publiskai apspriešanai tiek nodoti būvniecības ieceres materiāli Ventas ielas un Vidzemes ielas (posmā no Ventas ielas līdz Skostu ielai) Daugavpilī, rekonstrukcijai.

Šogad Rēzeknes svētku egle būs Kultūras un atpūtas parkā 29.11.2011

Aizvadīti valsts svētki novembrī un pilsēta sākusi gatavoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis, šogad sakarā ar remontdarbiem Festivāla parkā pašvaldība ir spiesta atteikties no egles konstrukcijas, kas ik gadu tika veidota no daudzām mazām eglītēm. Tāpēc galvenā šī gada iezīme būs īsta jaungada egle, kas tiks uzstādīta pilsētas Kultūras un atpūtas parkā.