Sabiedrība

Par labāko Latgales bārmenu atdzina Irinu Miļanoviču ar oriģinālo kokteili “Paradīzes putniņš” 23.03.2012

Bārmene Irina Miļanoviča, kura strādā bārā “Lobby”, kas atrodas “Park Hotel Latgola, tika uzreiz pie divām balvu nominācijām, notikušajā vakardienas Latgales bārmeņu konkursā restorānā “Plaza”. 

Komponiste atsauc savu dziesmu no Dziesmu un deju svētku repertuāra (VIDEO) 23.03.2012

"2013. gada Vispārējo dziesmu svētku repertuārā ir iekļauta mana dziesma „Daugavas krastā”. Šī dziesma ir vairākkārtīgi izskanējusi gan Skolēnu dziesmu svētkos Latvijā (1995. un 2010. gadā), gan arī ārpus tās, kā arī daudz un dažādos citos kora mūzikas pasākumos un koncertos. 

Anglijā atrasti 30 tūkstoši romiešu monētu 23.03.2012

Anglijas pilsētā Batā arheologi atraduši depozītu ar 30 tūkstošiem romiešu monētu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Daugavpils būs tuvāk mūsu austrumu kaimiņiem, pateicoties pārejai uz vasaras laiku 23.03.2012

Jau šo svētdien, 25. martā, Daugavpils iedzīvotāji pamodīsies par stundu agrāk. Tas saistīts ar to, ka no sestdienas uz svētdienu Latvija, kā arī vēl 70 pasaules valstis, pāriet uz vasaras laiku. Dzīvot pa vecam paliks mūsu tuvākie kaimiņi: Krievija, Baltkrievija un Ukraina, tā kā viņu valdības pagāja pretī strādājošo vēlmēm, un cilvēciski atcēla pulksteņa pārgriešanu divreiz gadā.

Aptauja: gandrīz 70% iedzīvotāju negrib 'praidu' Rīgā 23.03.2012

67% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Rīgā nebūtu jānorisinās ikgadējam seksuālo minoritāšu gājienam "Praids", liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" martā veiktais pētījums.

VISC: literāros darbus nevar klasificēt kā nevēlamu; jāvērtē atbilstība skolēnu vecumam 23.03.2012

Valsts izglītības satura centra (VISC) speciālisti atzīst, ka nav neviena literārā darba, protams, ja literārajā darbā nav Satversmē noteikto normu pārkāpumu, kas būtu klasificējams kā nevēlams, bet uzskata, ka jāizvērtē tas, vai konkrētais literārais darbs atbilst skolēnu vecumposmam, informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Turpinās artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija 23.03.2012

Daugavpils pilsētas dome paralēli citiem Artilērijas arsenāla rekonstrukcijas projektiem sekmīgi turpina projekta „Artilērijas Arsenāla ēkas rekonstrukcija Daugavpils Rotko Mākslas centra izveidei” (vienošanās Nr. 3DP/3.4.3.2.0./10/APIA/CFLA/002/001) ieviešanu.

Milzu interese par jaunajām ID kartēm 23.03.2012

«Interese par jaunajām personas apliecībām iedzīvotājiem ir liela, un jau tagad daudzi apmeklētāji prasa, kad varēs iesniegt dokumentus jaunā dokumenta noformēšanai. Ir cilvēki, kas jau tagad ir pierakstījušies uz kartes noformēšanu 2. aprīlī, lai būtu droši, ka varēs tai pieteikties jau pirmajā dienā un nevajadzētu gaidīt rindās,» Neatkarīgajai stāsta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Rīgas 1. nodaļas klientu apkalpošanas nodaļas speciālists Kristaps Loginovs.

Aicina nesteigties ar dokumentu iesniegšanu iepriekšējās izglītības pielīdzināšanai 23.03.2012

Akadēmiskās informācijas centrā (AIC) šobrīd ir saņemts gandrīz 500 iesniegumu no personām, kuras vēlas pielīdzināt iepriekš iegūto izglītību Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām.

Par Daugavpils galveno arhitektu kļūs Inga Ancāne 22.03.2012

2. aprīlī darbu uzsāks jauns Daugavpils galvenais arhitekts. Uz šo amatu tiks iecelta Inga Ancāne. Kā atzīmēja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, starp I. Ancānes priekšrocībām – darba pieredze pašvaldībā, jo viņa strādāja par arhitektu Preiļu un Līvānu pašvaldībā, kā arī bija galvenā arhitekte piecās vietās.

22. martā Daugavā pie Daugavpils sāka iet ledus 22.03.2012

Pie Daugavpils Daugavā ledus iešana sākās 22. martā. Ūdens līmenis šobrīd ir 2 metri 4 centimetri. Jāatzīmē, ka kritiskais ūdens līmenis ir 8 metri.

Irina un Arnolds Grīnberti: visu iecerēto “Džeza darbnīcā” izdevās īstenot dzīvē 22.03.2012

Visas nedēļas laikā, kad bija skolnieku pavasara brīvdienas, Daugavpilī strādāja ļoti neparasta “Džeza darbnīca”, kura darbojās pie Grinberts Jazz shcool. Viņas atvēršana kļuva iespējam pateicoties šī projekta uzvarai LMT ideju konkursā. 50 jauniešu, dažāda vecuma un dzimuma, katru dienu darbnīcā mācījās džeza vēsturi, strādāja pie vokāla tehnikas, mācījās blūza improvizācijas pamatus. Vārdu sakot, atpūtai laika nebija.

Daugavpils māla mākslas centrā var ieraudzīt “Cilvēku-putnu” un “Mēness meiteni” 22.03.2012

Daugavpils māla mākslas centrā notika liela mēroga keramikas skulptūru atklāšana, kurā pierobežas projekta ietvaros piedalījās Lietuvas un Latvijas autori.

Cimdaru sesto reizi ievēl par CVK vadītāju 22.03.2012

Saeima ceturtdien jau sesto reizi pēc kārtas par Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) priekšsēdātāju apstiprināja Arni Cimdaru, kurš pēc ievēlešanas kā lielākos izaicinājumus nākamajos trijos komisijas darba gados žurnālistiem minēja darbu pie jaunā vēlētāju reģistra un elektroniskās balsošanas iespējamo ieviešanu.

Iedzīvotājiem liela interese par padomju laikā iegūtas izglītības pielīdzināšanu mūsdienu izglītības grādiem 22.03.2012

Akadēmiskās informācijas centrs (AIC) pašlaik saņēmis teju 500 iesniegumu par iepriekš iegūtas augstākās izglītības pielīdzināšanu Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Dace Jansone.

Kravcovs pie savas mājas liks ielas nosaukuma plāksnīti divās valodās 22.03.2012

Bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs (SC) nolēmis sekot biedrības biedrības Dzimtā valoda pārstāvja Jegvēņija Osipova piemēram un pasūtījis plāksnīti ar ielas nosaukumu latviešu un krievu valodā, ko plāno piestiprināt pie savas privātmājas Liepājā, aģentūrai LETA apstiprināja Kravcovs.

Daugavpils celtniecības skolā demonstrēja autotrenažieri, siltummezglu, krāsnis un galdus 22.03.2012

Jau sen ir pagājuši tie laiki, kad visus nolaidīgus vecākas klases skolniekus baidīja ar proftehnisko skolu: ja slikti mācīsies, iesi uz “profeni”. 

Pedagogi prasa jau no 1.septembra algas palielināt par 10% 22.03.2012

Pedagogi jau no nākamā mācību gada pieprasa palielināt atalgojumu par 10 procentiem, žurnālistiem pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli pavēstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Novecojošā “Celtnieka” stadiona vietā plāno uzcelt jaunu kompleksu 22.03.2012

Daugavpils pašvaldība strādā pie tā, lai sporta kompleksa “Celtnieks”, kurš šobrīd ir novecojis gan morāli, gan arī funkcionāli, uzbūvētu jaunu kompleksu.

Arī februārī trūcīgo skaits Latvijā nedaudz pieaudzis 22.03.2012

Februārī Latvijā trūcīgās personas statuss spēkā bija 160 671 cilvēkam, kas ir par 347 vairāk nekā janvārī, liecina Labklājības ministrijas apkopotā informācija.

Konflikta situāciju ar autostāvietu uz Vienības, atbalsta arī uz domi apvainojies jurists? 21.03.2012

Kad Daugavpilī paliks piemērots laiks, tad sāksies vai turpināsies ielu remontdarbi. Tāpat turpinās darbi sakarā ar pilsētas infrastruktūras attīstību, darbu otro kārtu plāno pabeigt jau šovasar.

Delegācijas no vienpadsmit valstīm, jau vairākas dienas Daugavpilī dalās ar savu pieredzi par sadarbību starp profesionālajām skolām 21.03.2012

Jau trīs dienas Daugavpilī ciemojas delegācija no septiņām Eiropas valstīm, “Leonardo da Vinči” partnerības projekta ietvaros. 

IZM cer līdz 2018.gadam pilsoņu skaitu Latvijā palielināt līdz 94% 21.03.2012

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), izstrādājot dažādus pasākumus jaunajā rīcības plānā sabiedrības saliedētības sekmēšanai izglītības nozarē, cer līdz 2018.gadam pilsoņu skaitu Latvijā palielināt līdz 94%, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē sacīja IZM ārštata padomniece Liesma Ose, kura ir atbildīga par plāna izstrādi.

Militārā novērošanas punkta izveidei Ragaciemā izcirtīs 88 bērzus un priedes 21.03.2012

Lai Aizsardzības ministrija varētu rekonstruēt autostāvvietu un izbūvēt tehniskās novērošanas punktu, valdība otrdien atļāva meža zemes transformāciju Engures novada Ragaciemā, kas cita starpā paredz arī izcirst 88 kokus.

Reģistrēts šosezon trešais gripas slimnieka nāves gadījums 21.03.2012

Reģistrēts vēl viens nāves gadījums pacientam, kuram bija apstiprināta gripa, un kopumā šajā sezonā šīs ir trešais gripas upuris.

Iemesla panikai nav: daļa no Swedbank Daugavpils filiāles telpām ir slēgta, jo tur notiek remonts 21.03.2012

Pēc nesen notikušā kraha, kad bankrotēja vecākā Latvijas banka, mūsu iedzīvotāji uzmanīgi seko līdzi pārējām finans-kredītiestāžu darbībām.

Skolām došot vairāk brīvības, bet nezina, kā sagatavot tās izmantošanai 21.03.2012

Skola var būt gan makdonalds, gan izsmalcināts restorāns. «Makdonalda skola» skolēnus apmāca pēc vienas šnites un koncentrējas uz ātru novērtējumu - rezultātiem eksāmenos. Skolās, kurām tuvāki restorāna darba principi, pedagogi atļaujas eksperimentēt, izmantot inovatīvākas pedagoģiskās pieejas, pat ja tas var neatspoguļoties eksāmenu rezultātos.

Policija zvanus šķiros pēc prioritātes 21.03.2012

Kaimiņi nakts laikā skaļi uzvedas, uz ceļa notikusi avārija, kas netraucē citiem, – uz šādiem un līdzīgiem izsaukumiem policija turpmāk varēs ierasties divu stundu laikā lielpilsētās vai četru stundu laikā novados.

Starp jaunajiem Daugavpils projektiem – uzlabot apgaismojumu Jaunajā Forštatē 21.03.2012

Daugavpils domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa pavēstīja portālam Gorod.lv par iecerētajiem projektiem, kuru realizācija sāksies 2012. gadā.

Daugavpils domes vadība uzticēja izstrādāt jaunu pilsētas apstādīšanas plānu 21.03.2012

Jau pavisam drīz Daugavpilī sāksies pilsētas apstādīšanas darbi: zaļo zonu un puķu dobju labiekārtošana. Kā tapa zināms portālam Gorod.lv, tad šogad pašvaldība principiāli plāno mainīt pieeju šim jautājumam.

Demogrāfs: Valdošā koalīcija ir muļķojusi savus vēlētājus 20.03.2012

Demogrāfs Ilmārs Mežs uzskata, ka valdošā koalīcija ir muļķojusi savus vēlētājus, kuriem iepriekš tika solīts, ka demogrāfijas un tautas ataudzes jautājumi būs vieni no prioritārajiem jautājumiem.

20. martā notika SIA “Bērnu veselības centrs” dibinātāju kopsapulce 20.03.2012

Kopsapulces darba kārtībā bija divi jautājumi. Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs informēja, ka bija skatīts centra gada pārskats un jautājums par līguma pagarināšanu ar valdes locekli Ludmilu Žarkovu.

Facebook pēdas? Latviešu radīts virtuālo jautājumu-atbilžu trakums pārņēmis pasauli 20.03.2012

«Pajautā man 10 jautājumus, un es tev offic 10 pajautāšu atpakaļ!» Šādi bartera piedāvājumi viens pēc otra iebiruši portāla draugiem.lv domubiedru grupā ar nosaukumu ask.fm. 

Sinoptiķi otrdien sola brāzmainu vēju un īslaicīgu lietu 20.03.2012

Otrdien mākoņi mīsies ar sauli, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pūtīs brāzmains vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” informē 20.03.2012

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” informē, ka dzelzceļa tilta pār Pērses upi remontdarbu laikā 29.martā noteiktas izmaiņas vairāku Krustpils, Daugavpils un Zilupes virzienu vilcienu kustības sarakstos.

No 1.aprīļa vilciena biļešu cenas celsies par 5% - 9% 20.03.2012

No šā gada 1.aprīļa spēkā stāsies jauni braukšanas biļešu tarifi, kuru kāpums būs no 5% līdz 9%, informē AS "Pasažieru vilciens" (PV).
Biļešu cenu izmaiņas neskars Rīgas pilsētu, kuras robežās cenas nemainīsies un būs 50 santīmi.

No ceturtdienas līdz sestdienai iespējams siltums līdz +13 grādiem 19.03.2012

Pēc visai vēsa un vētraina nedēļas sākuma laiks kļūs siltāks un mierīgāks, no ceturtdienas līdz sestdienai gaisa temperatūra pēcpusdienās vietām Latvijā var sasniegt +13 grādu, tomēr saglabāsies lieli gaisa temperatūras kontrasti, liecina pašreizējās "Global Forecast System" prognozes.

Solomona Mihoelsa dienu pasākumos piedalījās viņa meita Ņina Mihoelsa 19.03.2012

16.-17. martā Daugavpilī notika Mihoelsa dienas. 

Ceļi turpina brukt, pērn nav uzbūvēts neviens kilometrs 19.03.2012

Pērn Latvijā no jauna nebija uzbūvēts neviens autoceļa kilometrs, bet ir pieaudzis remontēto ceļu garums, taču kopumā ceļu stāvoklis turpina pasliktināties, pirmdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Latvijas institūts: rietumvalstīs pieaug izpratne par leģionāriem 19.03.2012

Rietumvalstīs pieaugot izpratne par latviešu leģionāriem un leģiona lomu Otrā pasaules kara laikā, secinājis Latvijas institūts (LI), pirmdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

VL-TB/LNNK līderi tiesājas ar Mirski par deputātu nodēvēšanu par fašistiem 16.03.2012

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētāji - tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un Saeimas deputāts Raivis Dzintars - vērsušies Jūrmalas pilsētas tiesā ar prasību pret eiroparlamentārieti Aleksandru Mirski, kurš VL-TB/LNNK deputātus publiski esot nosaucis par fašistiem.

Leģionāru piemiņas dievkalpojumā piedalās vairāki VL-TB/LNNK politiķi 16.03.2012

Rīgas Domā piektdien notiekošajā latviešu leģionāru piemiņas dievkalpojumā piedalās vairāki nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi.

Laikraksts: Latvijā bargākie fotoradaru sodi Baltijā 16.03.2012

Latvija pašreiz ir vienīgā valsts Baltijā, kur fotoradari fiksē ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā 10 kilometru stundā (km/h) robežās un autovadītāji saņem sodi, liecina laikraksta "Neatkarīgā" apkopotā informācija.

Eksperte: Latvijā zarnu vēzi ārstē antīki 15.03.2012

Zarnu jeb kolorektālais vēzis ir otrs izplatītākais ļaundabīgais audzējs Latvijas iedzīvotāju vidū – gadā saslimst vairāk nekā tūkstoš cilvēku, taču pielietotās ārstēšanas metodes ir antīkas, atzinusi starptautiskās pretvēža organizācijas "EuropaColon" vadītāja Jola Gora-Būta, informē laikraksts "Neatkarīgā".

Dzintars ĀM skaidrojumus par 16.martu nodēvē par 'taisnošanos' 15.03.2012

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) skaidrojumi saistībā ar leģionāru piemiņas dienu 16.martā tiek sniegti no taisnošanās pozīcijas un satur Nacionālajai apvienībai (NA) VL-TB/LNNK nepieņemamas nostādnes, ceturtdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

V. Azarevičs: “26. bērnudārzam jāpalīdz atrisināt samilzušās problēmas” 15.03.2012

26. bērnudārza vadītāja Arvita Jukša bija izteikusi aicinājumu Daugavpils Domes vadībai apmeklēt dārziņu un pārliecināties, ka iestādei ir vajadzīga palīdzība. 

Viņķele: pabalstiem jākļūst mērķētākiem 15.03.2012

Trūcīgās personas statusa piemērošana un atbalsta sniegšanas ilgums šobrīd ir Labklājības ministrijas diskusijas "karstie punkti", un LM vēlme ir pabalstu izmaksu padarīt mērķētāku, ceturtdien publicētā intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" stāsta labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

25. martā Latvija pāries uz vasaras laiku 12.03.2012

Šogad 25. martā Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja uz vasaras laiku, kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu, atgādina Ekonomikas ministrija.

Rīgas zooloģiskais dārzs aicina – izglāb ronēnu – vadā suni pavadā! 09.03.2012

7. martā no Vecāķiem uz Rīgas Zooloģisko dārzu atvests pirmais šopavasar pludmalē atrastais pelēko roņu mazulis. 

LU rektors atbalsta 'Ķīļa reformu'; augstākā izglītība un zinātne nebūtu jādala atsevišķi 09.03.2012

Latvijas Universitātes (LU) rektors Mārcis Auziņš atbalsta izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa iecerēto ministrijas reformu, viņš piektdien pavēstīja LNT raidījumā "900 sekundes"; turklāt Auziņā ieskatā "solis pareizajā virzienā" esot iecere vienā departamentā apvienot augstāko izglītību, zinātni un inovācijas, par ko no nozares pārstāvjiem skanējusi arī asa kritika.