Sabiedrība

Cilvēktiesību komisija diskutē par lojalitātes karšu lietotāju datu drošību 27.03.2012

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 27.martā, tiekoties ar ekspertiem un nozares pārstāvjiem, diskutēja par klientu lojalitātes karšu lietotāju personas datu aizsardzību no cilvēktiesību aspekta.

Slimnīcām būs jāmazina tēriņi par 12 miljoniem latu 27.03.2012

Veselības nozares valsts kapitālsabiedrībām būs jāsamazina tēriņi par 12 057 253 latiem, lai mazās slimnīcām ar bezdeficīta budžetu noslēgtu jau šo gadu, bet vidējās un lielās – 2013.gadu; tas otrdien valdības sēdē uzdots Veselības ministrijai (VM) kā veselības nozares valsts kapitāla daļu turētājai.

Streika dēļ atcelti simtiem avioreisu Vācijā 27.03.2012

Vairākās Vācijas lidostās otrdien notiek to darbinieku streiks, ka dēļ ir atcelti simtiem avioreisu, vēsta ārvalstu mediji.

Latvijā atgriezusies jau trešā daļa gājputnu 27.03.2012

Latvijā atgriezusies jau trešā daļa gājputnu, taču migrācijas maksimums sagaidāms aprīļa vidū, pastāstīja Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko.

Pēc 43 gadiem orbītā krīt Padomju pirmais meteoroloģiskais zemes mākslīgais pavadonis 27.03.2012

Pirmais Padomju Savienības meteoroloģiskais zemes mākslīgais pavadonis “Meteor-1” otrdien iziet no kosmiskās orbītas un krīt lejā virs Mongolijas teritorijas, atsaucoties uz ASV Bruņoto spēku kosmosa objektu novērošanas stratēģiskās komisijas paziņojumu, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Liepājā vēl pie pieciem namiem piestiprinātas ielu nosaukumu plāksnes divās valodās 27.03.2012

Liepājā pirmdien vēl pie pieciem namiem piestiprinātas ielu nosaukumu plāksnes divās – latviešu un krievu – valodās, pastāstīja biedrības "Dzimtā valoda" pārstāvis Jevgēnijs Osipovs.

Gorod.lv aptauja: vai Daugavpils centrā ir vajadzīgas papildus autostāvietas 27.03.2012

«Katrs, kuram nav mašīnas, sapņo to nopirkt, bet katrs, kuram tā ir, sapņo to pārdot. Un dara viņš to nevis tāpēc, ka pārdodot paliks bez mašīnas. Bet cilvēkam, kā neviena cita dzīvei būtnei patīk sev radīt papildus problēmas ». Tieši tā uzskatīja viens no vecās un populārās kinokomēdijas varoņiem. Un viņam bija taisnība.

Policija pārbaudīs autovadītāju rīcību, tuvojoties operatīvajiem transportlīdzekļiem 27.03.2012

Valsts policija otrdien reidā pārbaudīs, kā autovadītāji rīkojas, ja tuvojas operatīvais transports, portālu "Delfi" informēja policijā.

No ‘Fukušima-1’ noplūst radioaktīvs ūdens 27.03.2012

No Japānas pagājušā gada martā avarējušās AES “Fukušima-1” noplūdis radioaktīvs ūdens. Cauruma dēļ kādā attīrīšanas sistēmas caurulē noplūdušas 120 tonnas augsti radioaktīva ūdens. 80 litri noplūda atklātā jūrā, atsaucoties uz "Tokyo Electric Power Company" (TEPCO) paziņojumu, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Daugavpilī uz karantīnu slēgta tikai viena klase 27.03.2012

Pagajušā nedeļā gripas saslimušo skaits Latvijā ir samazinājies, tāpat arī Daugavpilī. 

Daugavpilī samazinās saslimšanas ar gripu 27.03.2012

Kā rāda monitoringa dati, pagājušajā nedēļā, Daugavpilī ar gripu slimoja vairāk nekā 278 cilvēku uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, tai pašā laikā, nedēļu iepriekš – 475. 

O. Dukšinska: Pagājušais gads bija ļoti veiksmīgs 27.03.2012

Vakar, atskaitoties Daugavpils domes Finanšu komitejai par Izglītības pārvaldes darbu pagājušajā gadā, Olga Dukšinska paziņoja, ka 2011. gadā pilsētas skolās mācījās par 504 skolniekiem mazāk nekā 2010, tas ir 9 045 cilvēki. Bērnudārza audzēkņu skaits palika nemainīgs – 4 524.

Brīvdienās Daugavpilī dega hektāri ar kūlu 27.03.2012

Pagājušajās brīvdienās Daugavpilī bija reģistrēti vairāki ugunsgrēki, starp kuriem bija arī celtņu degšana, kā arī sausās zāles dedzināšana.

Dome turpinās maksāt O. Dukšinskai arī pēc viņas aiziešanas no Izglītības pārvaldes vadītājas amata 27.03.2012

Ceturtdien, 29. martā, Daugavpils domes deputāti izskatīs jautājumu par Olgas Dukšinskas atbrīvošanu no Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītājas amata.

Tramvajus Daugavpilī var pasūtīt gan ekskursijām, gan vecmeitu ballītēm 27.03.2012

Viens no padomju kinofilmu varoņiem teica, ka nekas tā nesatuvina cilvēkus, kā sabiedriskais transports, īpaši sastrēgumu stundās. 

Rekšņa: radaru uzstādīšana rada jaunus melnos punktus 27.03.2012

Ceļu satiksmes negadījumu un bojāgājušo skaits, ieviešot fotoradarus, nav mazinājies, radariem neizliek brīdinājuma zīmes, tāpēc radari faktiski rada jaunus „melnos punktus”, laikrakstam „Diena” paudis bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa, iesakot policijai līgumu par fotoradariem lauzt 149 melno punktu vietā ar šiem jaunajiem aptuveni 40 radariem esam radījuši vēl 40 melnos punktus.

Uz Daugavpili atceļos īpaša svētku torte 26.03.2012

Eiropā populārākā studentu apmaiņas programma Erasmus šogad atzīmē savu 25.gadadienu. Aizsākot nozīmīgās jubilejas svinības Latvijā, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīt, 27.martā, pa visu Latviju izsūtīs 45 īpašas svētku tortes. 

Daugavpils Poļu namā izvēlējās Latgales dziesmu konkursa uzvarētājus 26.03.2012

Piektdien, 23. martā, Poļu kultūras centrā norisinājās kārtējais dziesmu konkurss, kurā piedalījās vokālisti no vairākām Latgales pilsētām: Krāslavas, Rēzeknes un Daugavpils. Konkursa uzdevums bija nodziedāt divas dziesmas latviešu un poļu valodā.

Daugavpils ārstri brīdina: savlaicīgs plaušu rentgens, palīdzēs brīdināt par tuberkulozi 26.03.2012

Sestdien, 24. martā, tika atzīmēta starptautiskā tuberkulozes diena. Saskaņā ar Latvijas tuberkulozes fonda datiem, par diviem šī gada mēnešiem ir piereģistrēti 138 saslimšanas gadījumi ar tuberkulozi, no kuriem 16 gadījumos ar slimību saslima bērni, divos – pusaudži, pie tam 12 cilvēki nomira.

Aptauja: samazinoties iedzīvotāju skaitam, pašiem jācenšas veidot uzkrājumus vecumdienām 26.03.2012

Ņemot vērā tautas skaitīšanas rezultātus par Latvijas demogrāfisko situāciju, pārliecinošs vairākums jeb 73% iedzīvotāju uzskata, ka vajadzētu nopietnāk domāt par savu pensijas uzkrājumu veidošanu vecumdienām, liecina Citadele atklātā pensiju fonda un SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja.

No kompensējamo zāļu saraksta nepieejamības dēļ izsvītroti 15 medikamenti 26.03.2012

No jaunā kompensējamo zāļu saraksta pusotra mēneša laikā nepieejamības dēļ izsvītroti 15 lētākie medikamenti, aizstājot tos ar nākamajiem lētākajiem, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Laura Lapiņa.

Romas pāvests Benedikts XVI nosoda ar narkotiku tirdzniecību saistīto vardarbību Meksikā 26.03.2012

Romas Pāvests Benedikts XVI savā vizītē Meksikā nosodījis narkotiku tirdzniecību, korupciju un vardarbību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aptauja: Iedzīvotāji vēlas atcelt pāreju no ziemas uz vasaras laiku 26.03.2012

Kā pārliecinājās Sabiedriskās Domas un Tirgus Izpētes Centrs (SDTIC), veicot aptauju marta mēnesī, 65% respondentu vēlētos atcelt pāreju no ziemas uz vasaras laiku un tikai 22% grib, lai pāreja notiktu.

Pašvaldība strādā pie jauniem pilsētas apzaļumošanas risinājumiem 26.03.2012

Kā informē municipālais portāls, Daugavpils Domē notika apspriede par Daugavpils apzaļumošanas un labiekārtošanas politiku 2012. gadam. Domes vadība, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta, Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti apsprieda risinājumus uz šo gadu.

Reģistrēts šogad pirmais ērces piesūkšanās gadījums 26.03.2012

Piektdien noņemta šogad pirmā ērce, kas cilvēkam bija piesūkusies Ulbrokas kapu apkaimē, portālu "Delfi" informēja Latvijas infektoloģijas centrā (LIC).

Grūtups: lielkrievu nacionālistiem jāliek strādāt 26.03.2012

Runājot par aizvadīto valodas referendumu, turpmāk Latvija būs spiesta precīzi identificēt krievvalodīgo kopienu un uzmanīties no lielkrievu nacionālistiem, saka jurists un publicists Andris Grūtups.

Šonedēļ Daugavpilī un tās apkaimē saglabāsies lietains un apmācies laiks 26.03.2012

Šī nedēļa Daugavpilī, kā arī visā Latvijā būs lietaina un apmākusies. Pēc sinoptiķu prognozēm, šodien Daugavpilī un tās apkaimē būs neliels mākoņu daudzums, gaisa temperatūra pacelsies ne augstāk par +4 grādiem pēc Celsija skalas. Naktī uz otrdienu gaidāms lietus un pat slapjš sniegs.

2. aprīlī slēgs ciet Stacijas-Malu ielu pārbrauktuvi 26.03.2012

Kā ziņo Daugavpils komunālā saimniecība, tad no 2. aprīļa, autotransportam, būs slēgta Stacijas-Malu ielu pārbrauktuve.

“Daugavpils Beauty” izstādes apmeklētāji ieraudzīja modes un frizūru skati un īstu frizieru šovu 26.03.2012

Triju dienu laikā, mūsu pilsētā strādāja starptautiskā izstāde “Daugavpils Beayty-2012”, kura savāca vairāk nekā 200 dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas, Itālijas, Vācijas, Francijas, Lietuvas un Izraēlas. 

Maijā Valkas Dzimtsarakstu nodaļā būs bezmaksas laulību diena 26.03.2012

Maijā Valkas Dzimtsarakstu nodaļā būs bezmaksas laulību diena, kad jaunajiem pāriem nebūs jāmaksā par svinīgo ceremoniju, bet tikai valsts nodeva - pieci lati, informē Valkas novada pašvaldībā.

Latvijā atklās E-prasmju nedēļu 26.03.2012

Pirmdien sāksies E-prasmju nedēļa, kas Latvijā šogad risināsies trešo gadu pēc kārtas, informē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijā (LIKTA).

Latvijā turpina izplatīties leģionāru slimība 26.03.2012

Šogad tā dēvētā leģionāru slimība ir apstiprināta jau 14 cilvēkiem un salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītājiem par šo pašu periodu saslimstība pieaugusi vairāk nekā 2,6 reizes, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) dati.

Japānā apturēts priekšpēdējais darbojošais atomreaktors 26.03.2012

Japānā obligātajai tehniskajai pārbaudei apturēts “Tokyo Electric Power Company" (TEPCO) atomelektrostacijas (AES) “Kasivadzaki – Kariva” sestais energobloks. 

Grūtups: Ja latvieši neatbrīvosies no kalpa kompleksa, viņi noies no vēstures skatuves 26.03.2012

Ja latviešiem neizdosies tikt vaļā no kalpa kompleksa, tad viņi jau šajā gadsimtā noies no vēstures skatuves, intervijā žurnālam Klubs saka jurists un publicists Andris Grūtups.

"Statoil" un "Narvesen" veicina Latvijas aptaukošanos 26.03.2012

"Latvijas degvielas mazumtirdzniecības līderis "Statoil" un sīktirdzniecības vadošais uzņēmums "Narvesen" veicina savu klientu aptaukošanos un negatīvi iespaido viņu veselību", portālam www.dieta.lv pavēstīja Sabiedrības Veselības Institūta vadītājs Vilnis Baltiņš.

Daugavpilī pieminēja 1949. gada komunistiskā terora upurus 26.03.2012

Vakar Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijā atcerējās 1949. gada komunistiskā genocīda upurus. Tieši 1949 gada, 25 martā, saskaņā ar valdības rīkojumu, kuru parakstīja Vilis Lācis, vairāk nekā 42 000 Latvijas iedzīvotāju bija deportēti uz “speciālajām izmitināšanas” vietām, galvenokārt uz Krasnojarsku, Amūru, Irkutsku, Omsku, Tomsku un Novosibirsku. 

Referendumā Slovēnijā noraidīts likums par jaunām homoseksuālu pāru tiesībām 26.03.2012

Slovēnijā svētdien rīkotā referendumā tika noraidīts jaunais ģimenes likums, kas paredzēja homoseksuāliem pāriem piešķirt gandrīz tādas pašas tiesības kā laulātiem heteroseksuāliem pāriem, paziņoja vēlēšanu komisija.

Pierobežā dzīvojošie degvielu sākuši ievest caur Krievijas-Igaunijas robežu 26.03.2012

Kopš stingrākiem nosacījumiem akcīzes preču, tajā skaitā degvielas, ievešanai no Krievijas, legālās degvielas tirdzniecības apjomi pierobežā pieauguši minimāli, vēsta LNT raidījums "Top10", atsaucoties uz degvielas tirgotāju teikto. 

Bezmaksas izglītība izmaksājot līdz pat 850 Ls gadā 26.03.2012

Lai arī Satversme nosaka, ka valsts nodrošina iespēju bez maksas ikvienam iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību, vecāki aprēķinājuši, ka vidēji skolēns izmaksā līdz pat 680-850 latiem gadā, liecina Tiesībsarga apkopotā informācija. 

Eksperts: pēc četrām paaudzēm mūsu var nebūt 26.03.2012

Jau sen demogrāfi sit trauksmes bungas, ka Latvijas iedzīvotāju skaits dramatiski sarūk. 

Mainīsies laika starpība ar Krieviju, Baltkrievijā un Latvijā pulksteņa laiks būs vienāds 25.03.2012

Tā kā Krievijā un Baltkrievijā atšķirībā no Latvijas svētdienas naktī nepārgriezīs pulksteņa rādītājus par vienu stundu uz priekšu, tad no svētdienas mainīsies Latvijas laika starpība ar Krieviju - laiks Maskavā būs vienu stundu priekšā Latvijas laikam, bet Baltkrievijā pulksteņa laiks būs vienāds ar Latvijas laiku.

Svētdien Latvijā gaidāma vētra 24.03.2012

Svētdien Latvijā vējš sasniegs vētras spēku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra rīcībā esošā informācija.

Cienītāji aprakstīt sienas un miskastes neļauj papildināt Daugavpils budžetu 24.03.2012

Zinātnieki jau sen ir pamanījuši, ka pirmie grafiti parādījās jau 30 tūkstoš gadus p.m.ē. un pārstāvēja viņi alu zīmējumus un piktogrammas, izskrāpētie uz alas sienām.

Naktī uz svētdienu pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu uz priekšu 24.03.2012

25.martā Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja uz vasaras laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež par vienu stundu uz priekšu. Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiks svētdien, 25.martā, plkst.3:00, atgādina Ekonomikas ministrija.

Saeimas deputāti Tallinā diskutēs par kiberdrošības jautājumiem 23.03.2012

Lai pārrunātu reģionam aktuālos drošības politikas, tostarp kiberdrošības jautājumus, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 25. un 26.martā Tallinā piedalīsies Baltijas, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentu aizsardzības komisiju sanāksmē.

Valsts prezidents aicina ikvienu piedalīties Lielajā talkā 21.aprīlī 23.03.2012

Šodien Valsts prezidents Andris Bērziņš piedaloties Lielās talkas koordinatoru sanāksmē aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju rūpēties par kārtību un tīrību savas mājas un sava īpašuma apkārtnē ne tikai 21.aprīļa Latvijas Lielajā Talkā, bet arī ikdienā. Valsts prezidents izteica cerību, ka talka kā masveidīgs pasākums nekoncentrēsies vienīgi mērķī savākt netīrību aiz tiem, kas paši to neuzskata par nepieciešamu, bet gan rosinās cilvēkus domāt par savas dzimtās vietas, novada un valsts attīstību nākotnē.

Spānijas zinātnieki atklājuši baktēriju, kura spējīga baroties ar naftas produktiem 23.03.2012

Zinātnieki izpētes stacijā Spānijas dienvidos atklājuši baktērijas, kuras varētu palīdzēt cilvēkiem cīnīties ar naftas noplūžu jūrā likvidēšanu. Atklātā mikroorganismu grupa ir spējīga baroties ar eļļainiem savienojumiem, kas rodas no naftas, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Daudzās upēs iet ledus; sākusies ledus segas sairšana 23.03.2012

Latvijas austrumu un centrālās daļas upēs pārsvarā turpinās ūdens līmeņu paaugstināšanās ar intensitāti: Daugavā 1-44 cm, Aiviekstē pie Lubānas 17 cm, Gaujas augštecē un vidustecē 5-12 cm, Lielajā Juglā pie Zaķiem 59 cm, Amatā 13 cm, Lielupes lejtecē 2-7 cm.

Daugavpils vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde meklē projektu speciālistu 23.03.2012

Daugavpils vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde aicina iesniegt savus pieteikumus uz vakanto amatu - speciālists projektu jautājumos.

Ekonomikas ministrs paredzējis strādāt līdz kapa malai, jo viņam patīkot strādāt 23.03.2012

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts plāno strādāt ilgāk par valstī noteikto pensijas vecumu – pēc amatpersonas vārdiem, līdz kapa malai.
Piektdien diskusijā par sabiedrības novecošanos ministrs vadīja diskusiju par senioru vietu un lomu darba tirgū un gados vecāku cilvēku ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.