Anna andrejeva

Loģistikas speciālists: Ap 40% uzņēmumu, kuri nodarbojas ar autotransporta pārvadājumiem, var bankrotēt 01.08.2014

Latvijas autotransporta pārvadātājus uztrauc tas, ka vairākiem kravu pārvadājumu jomā strādājošiem uzņēmumiem būs jābankrotē. Šo viedokli izteica arī Latvijas autopārvadātāju nacionālās asociācijas direktors, loģistikas speciālists, uzņēmējs Oskars Juhnevičs, kurš pašreizējo situāciju salīdzina ar situāciju, kas valstī bija vērojama pirms dažiem gadiem.

Daugavpils novada domes deputāti atbalstīja konkursa „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014” rīkošanu 31.07.2014

Šodien, 31.jūlijā, kārtējā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par konkursa „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014” rīkošanu.

Ambeļu pagasta svētkus svinēs trīs dienu garumā 31.07.2014

Saskaņā ar tradīciju augusta sākumā tiek svinēti Ambeļu pagasta svētki. Šogad Ambeļu pagasts svētkus gatavojas svinēt trīs dienu garumā, un aicina iedzīvotājus un ciemiņus aktīvi piedalīties svētku norisēs.

Višķu pagastā pulcēsies mednieki no visas Latvijas 30.07.2014

No 1. līdz 3.augustam Višķu estrādē notiks gadskārtējie Mednieku svētki „Minhauzens 2014”, jautājums par to rīkošanu tika izskatīts Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē.

Daugavpils novada iedzīvotājiem, iespējams, nāksies maksāt par dalību radošajās darbnīcās 30.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par novada kultūras iestāžu maksas pakalpojumu cenām.

Daugavpils jaunieši pastāstīja, kāpēc ir vērts atgriezties Daugavpilī 30.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka neformālā jaunatnes organizācija „Createam” sadarbībā ar Jaunatnes departamentu veido trīs video sižetus par mūsu pilsētas jauniešiem.

Maļinovas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja darba alga pērn pieauga, bet A.Karņickim radās arī parādsaistības 30.07.2014

Saskaņā ar VID informāciju, Maļinovas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Arkādija Karņicka darba alga pērn ir pieaugusi, bet viņam radušās arī parādsaistības.

Pasaules miera skrējiens sasniegs Daugavpili agrāk, nekā bija plānots 29.07.2014

Vakar, 28.jūlijā, portālā Gorod.lv tika publicēts raksts, kurā tika ziņots, ka šo trešdien, 30.jūlijā, pasaules „Miera skrējiens 2014” sasniegs Daugavpili un Daugavpils novadu.

Portāla Gorod.lv aptauja: vairākums mūsu lasītāju šogad vēl nav peldējies 29.07.2014

Neskatoties uz saulainu un karstu laiku, kas pēdējā laikā ir iestājies Daugavpilī, liela daļa iedzīvotāju nesteidzas pavadīt laiku pie ūdenstilpnēm, liecina portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultāti.

Nacionālās apvienības „Visu Latvijai! – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Latgales saraksta līdere ir daugavpiliete I.Laizāne 29.07.2014

No šā gada 16.jūnija Centrālā vēlēšanu komisijā (CVK) pieņem deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām, un, ja sākumā partijas visai negribīgi izpauda savu locekļu vārdus, tad šobrīd tās kļuva daudz aktīvākas.

Izsludināts konkurss uz Biķernieku pagasta pārvaldes priekšsēdētāja vietu 29.07.2014

28.jūlijā Daugavpils novada domes māja lapā tika paziņots par vakanci Daugavpils novada pašvaldības iestādes Biķernieku pagasta pārvaldes vadītāja amatam.

Daugavpils novada pašvaldībai nāksies apmaksāt projektā neparedzēto darbu veikšanu 29.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti izskatīja jautājumu par papildlīdzekļu iedalīšanu Demenes pagasta pārvaldei realizētajā projektā neiekļauto būvdarbu veikšanai.

A.Aizbalts: Līdz ar pārvietojamas krematorijas parādīšanos dzīvnieku līķu dedzināšanas vietas nebūs nepieciešamas 28.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka sakarā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu un Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Daugavpils novadā tika uzsākti mežacūku līķu dedzināšanas vietas meklējumi.

Ūdenssaimniecības attīstībai Biķernieku pagastā nepieciešami papildlīdzekļi vairāk nekā 10 tūkst. eiro apmērā 28.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Biķernieku ciemā (Biķernieku pagastā) tiek realizēts ūdenssaimniecības attīstības projekts.

Pasaules miera skrējiens sasniegs arī Daugavpili un Daugavpils novadu 28.07.2014

Trešdien, 30.jūlijā, pasaules „Miera skrējiens 2014” sasniegs Daugavpili.

Tabores pamatskolas aktu zāles remontam nepieciešami papildus līdzekļi vairāk nekā 3 000 eiro apmērā 28.07.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē kā viens no papildjautājumiem tika izskatīts lūgums par papildlīdzekļu iedali Tabores pamatskolas aktu zāles remontam.

Apbalvoti Daugavpils skaistāko balkonu, puķu dobju un dārzu īpašnieki 25.07.2014

Šodien, 25.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē apbalvoja tradicionālā apstādījumu noformējumu konkursa uzvarētājus.

Daugavpils novadā plāno turpināt tradīciju un izsludināt konkursu „Daugavpils novada uzņēmējs 2014” 25.07.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti kā papildjautājumu izskatīja jautājumu par konkursa „Daugavpils novada uzņēmējs 2014” rīkošanu.

Daugavpils novadā plāno otro reizi izvēlēties labāko tūrisma produktu 25.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē komitejas locekļi apstiprināja konkursa „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014” nolikumu.

Izsludināts konkurss par būvdarbu veikšanu Demenes un Naujenes pagastā 25.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Daugavpils novada dome realizē lielu ES projektu, kura ietvaros notiek pašvaldības ceļu rekonstrukcija, kas izmaksā 1 919 883,77 latus (2 731 748,50 eiro).

Novada domi lūdz iedalīt līdzekļus otrās jaunākās grupas darbībai Naujenes bērnudārzā 24.07.2014

Šodien, 24.jūlijā, Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par papildlīdzekļu iedalīšanu Naujenes pirmsskolas izglītības iestādei „Rūķītis” otrās jaunākās pirmsskolas izglītības grupas darbības nodrošināšanai.

Daugavpils skolēni – starptautisko matemātikas, bioloģijas un fizikas olimpiāžu laureāti 24.07.2014

Daugavpils skolu skolēni – Daugavpils 10.vidusskolas 11.klases skolnieks Deniss Dunaveckis, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 12.klases skolniece Anastasija Škoulepa un Sergejs Blakunovs (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) – godam pārstāvēja Daugavpili un Latviju starptautiskajās olimpiādēs matemātikā, bioloģijā un fizikā.

Senioru Dziesmu un deju svētkos Daugavpilī pulcēsies seniori no visas Latgales 24.07.2014

Pavisam nesen mūsu pilsētā izskanēja 17.Baltijas studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kuri bija pulcējuši vairāk nekā 5 tūkst. studentu no trim Baltijas valstīm, savukārt gaidāmajās brīvdienās daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt Latgales novada XIII Senioru Dziesmu un deju svētkus. Sestdien, 26.jūlijā, plkst.12:00 Daugavpilī pulcēsies seniori no visas Latgales.

Džudo un sambo centra „Singitaj” sportisti ieguva jaunus draugus vasaras nometnē Tverā 24.07.2014

Neskatoties uz atvaļinājumu laiku, sportisti arī vasarā pavada laiku lietderīgi un izvēlas aktīvu atpūtu un veselīgu dzīvesveidu. Daugavpils Džudo un sambo centra „Singitaj” pārstāvji nav izņēmums, tādēļ viņi šovasar piedalījās starptautiskajā sporta nometnē Volgas krastā Tverā.

Latgalē piecu mēnešu laikā reģistrēti pieci inficēšanās ar ērču encefalītu gadījumi 24.07.2014

Saskaņā ar Slimību kontroles un profilakses centra (SKPC) datiem šā gada pirmo trīs mēnešu laikā reģistrēti trīs saslimšanas ar ērču encefalītu gadījumi.

Portāla Gorod.lv aptauja: teju 80% aptaujāto ir par valsts ekonomisko attīstību 23.07.2014

Šā gada 4.oktobrī notiks parlamenta vēlēšanas, kurās vēlēsim 12.Saeimu. Bez šaubām, jau šodien jāaizdomājas par to, kādas ir mūsu valsts prioritātes, kāda izvēle jāizdara, lai noteiktu valsts attīstības virzienu. Tādēļ portāls Gorod.lv uzdeva saviem lasītājiem jautājumu „kādas idejas jums ir tuvākas?”.

Daugavpils muzejā Ģimenes dienas ietvaros atklās dzintara noslēpumus 23.07.2014

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, katra mēneša pēdējā svētdienā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ikviens interesents tiek aicināts uz Ģimenes dienu. Arī gaidāmajās brīvdienās daugavpiliešiem būs iespēja apmeklēt interesantu pasākumu.

A.Aizbalts: Mežacūku līķus dedzina ar vectēvu metodēm, nepieciešama pārvietojama krematorija 22.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 22.jūlijā Salienas pagasta Kultūras namā notika informatīvā tikšanās ar Salienas pagasta un tuvumā esošo pagastu iedzīvotājiem. Tikšanās piedalījās Daugavpils novada domes vadība, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs, kā arī Salienas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs.

Ārkārtas situācija Daugavpils novadā: Salienas pagasta iedzīvotājus aicina būt pacietīgiem 22.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka sakarā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos un izsludināto ārkārtas situāciju, Daugavpils novada pašvaldība sāka meklēt piemērotu dzīvnieku līķu dedzināšanas vietu.

Pirmais deputātu kandidātu saraksts: Saeimā Latgali vēlas pārstāvēt cilvēki bez augstākās izglītības un nedzīvojošie šajā reģionā 21.07.2014

No šā gada 16.jūlija līdz 5.augustam Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) pieņem deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām.
Saskaņā ar CVK informāciju, uz šodienu, 21.jūliju, ir saņemts tikai viens kandidātu saraksts – to iesniegusi partija „Suverenitāte”, sarakstā iekļauti 43 kandidāti.

Portāla Gorod.lv aptauja: 70% lasītāju jūt, ka Daugavpils pilsētas domes sasaukums ir jāmaina 21.07.2014

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka vairākums respondentu – 70% jeb 227 cilvēki – uzskata, ka jaunais Daugavpils pilsētas domes sasaukums, kas darbojas jau gadu, ir jāmaina.

Deputāti nolēma informatīvi atbalstīt festivālu Aknīstē un vairāk uzmanības pievērst pasākumiem Daugavpilī 1 21.07.2014

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja jautājumu par iespējamo sadarbību ar Aknīstes pagastā gaidāmā kamermūzikas festivāla rīkotājiem.

Laucesas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs pērn pārdeva zemnieku saimniecību, atdeva parāda daļu un iegādājās džipu 21.07.2014

Saskaņā ar Laucesas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Andra Ķestera iesniegto ienākumu deklarāciju, pērn viņa kopējie iemākumi pieauga sakarā ar zemnieku saimniecības pārdošanu un pagasta pārvaldes priekšsēdētāja darba algas palielināšanos. Tāpat Laucesas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs atdeva parāda daļu un iegādājās vieglo automašīnu.

Idejas brīvdienām: Daugavpils novada pagastu svētki, sports un izstādes 19.07.2014

Nedēļas nogale tiem, kuri nevēlas palikt četrās sienās un grib doties ārpus pilsētas, var būt interesanta un pat piesātināta.

Višķu pagasta jauniešu diena solās būt sportiska un jautra 18.07.2014

Višķu pagasta pārvalde un Višķu pagasta jauniešu biedrība ielūdz uz Višķu pagasta jauniešu dienu, kas notiks 2014.gada 25.jūlijā plkst.13:00 Višķu pagasta stadionā.

Statistikas dati: No Latvijas emigrēja 22,6 tūkst. cilvēku, Daugavpils iedzīvotāju skaits samazinās 18.07.2014

2013.gadā no Latvijas izbrauca 22,6 tūkst. valsts iedzīvotāju, liecina Centrālā statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Naujenes un Kalkūnes pagasta iedzīvotājus aicina uz vienotā siltumenerģijas tarifa apspriešanu 18.07.2014

2014.gada 5.augustā plkst.12.00 Naujenes jauniešu iniciatīvas un sporta centra aktu zālē, Daugavas ielā 34, Kraujā, Naujenes pagastā, Daugavpils novadā rīko uzklausīšanas sanāksmi par SIA ,,NAUJENES PAKALPOJUMU SERVISS” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Gandrīz par 200 tūkst. eiro tiks veikta Slutišķu ciema „Vecticībnieku nama” renovācija 18.07.2014

Iepriekš portāls jau ziņoja, ka 24. februārī Iepirkumu uzraudzības biroja portālā Daugavpils novada domes Kultūras pārvalde izsludināja konkursu par tehniskā projekta „Vecticībnieku vēsturiskās būves atjaunošana un lauku kultūras mantojuma saglabāšana Slutišķu ciemā” izstrādi un autoruzraudzības īstenošanu.

Maļinovas pagastā tiks veikti ūdenssaimniecības attīstības darbi par vairāk nekā pusmiljonu eiro 18.07.2014

Šā gada 25. aprīlī Maļinovas pagasta pārvalde izsludināja atklātu konkursu par ūdenssaimniecības attīstības darbu veikšanu Maļinovas ciematā.

Pedagoģijas doktore par „jaunatnes” koncepciju: Materiāla apjoms ir iespaidīgs, taču nepieciešama arī kvalitāte un konkrētika 17.07.2014

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments ir izskatījis darba grupas deputāta Jurija Zaiceva vadībā iesniegto Daugavpils jaunatnes politikas attīstības koncepciju.

A.Lazdāns: Pateicoties mežacūku izšaušanas programmai, ir panākts progress 17.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka, pēc vairāku speciālistu domām, vienīgais Āfrikas cūku mēra izplatīšanas apkarošanas veids ir mežacūku populācijas samazināšana – apšaušana.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Daugavpils novadā piedzima vairāk bērnu, nekā pērn pirmajā pusgadā 2 17.07.2014

Saskaņā ar Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopoto informāciju, 2014.gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu mūsu novadā vērojams jaundzimušo skaita pieaugums.

DU Sistemātiskās bioloģijas institūta doktors I. Krams vadīs ASV projektu 17.07.2014

15. jūlijā ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala rīkoja pieņemšanu, lai kopā ar Fulbraita, Bendžamina Franklina un Baltijas–Amerikas iepriekšējo gadu fonda programmu stipendiātiem apsveiktu jauno programmu uzvarētājus, kuri ieguvuši līdzekļus savai zinātniskajai darbībai un tās attīstībai.

Daugavpils invalīdu biedrība „Ilgas” lūdz atbalstīt dvīņu māsas 17.07.2014

Daugavpils invalīdu biedrība „Ilgas” rīko labdarības akciju divu dvīņu māsu, bāreņu atbalstam, kurām ļoti nepieciešamas mēbeles viņu vienistabas dzīvoklim.

Laimīgi absolventi un portāla Gorod.lv konkursa uzvarētāji saņēma pelnītas balvas 16.07.2014

Kā zināms, no 1. līdz 13.jūlijam portāls Gorod.lv rīkoja konkursu „Mans izlaidums”, kura ietvaros visi interesenti varēja pieteikt savas fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas svarīgajā dienā – izlaiduma dienā.

Ar Salienas pagasta iedzīvotājiem apspriedīs ierosināto dzīvnieku līķu dedzināšanas vietu 16.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka sakarā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Latgales reģionā 12 Daugavpils novada pagastos ir izsludināta ārkārtas situācija.

Ambeļu pagastā plāno veikt III kārtas būvdarbus ūdenssaimniecības attīstībai Ambeļu ciemā 16.07.2014

15.jūlijā Ambeļu pagasta pārvalde Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā paziņoja par konkursu par III kārtas būvdarbu veikšanu ūdenssaimniecības attīstībai Ambeļu pagasta Ambeļu ciemā.

Rotko centrā var apskatīt meksikāņu motīvus, „polihromo monohromiju” un „ejakulācijas plānu” 16.07.2014

15.jūlijā Marka Rotko mākslas centrā notika jaunas izstāžu sezonas svinīga atklāšana.

Dubnas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs pērn nopelnīja mazāk, samazināja uzkrājumu summu un nomainīja traktoru 16.07.2014

Saskaņā ar VID iesniegto ienākumu deklarāciju, Dubnas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Ēvalds Stašulāns pērn nopelnīja mazāk, samazinājās arī viņa uzkrājumu summa, tomēr tas netraucēja viņam iegādāties cita modeļa traktoru.

2014.gada pirmajos sešos mēnešos Daugavpils novadā reģistrētas 97 laulības 16.07.2014

2014.gada pirmajos sešos mēnešos mūsu novadā laulību reģistrēja 97 pāri, jāatzīmē, ka 2013.gadā šajā laika posmā bija reģistrētas 98 laulības, liecina Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas informācija.