Anna andrejeva

„Sochin Karate Klub” sasniedza jaunas virsotnes Eiropas čempionātā Polijā 30.05.2014

24.-25.maijā Poznaņā, Polijā norisinājās Eiropas čempionāts karatē (FSKA), kas pulcēja 600 sportistus no dažādām pasaules valstīm.

Daugavpils novada pašvaldība sniedz palīdzību pavasara plūdos cietušai ģimenei 30.05.2014

Ceturtdien, 29.maijā, Daugavpils novada domē notika kārtējā deputātu sēde, kuras gaitā tika pieņemts gala lēmums par pabalsta iedalīšanu Līksnas pagasta iedzīvotājam, kura mājoklis cieta pērnā gada pavasara plūdos.

Zināma lidojošo objektu festivāla „Asti Gaisā 2014” programma 30.05.2014

Daudzi portāla Gorod.lv lasītāji droši vien atceras, ka pērn Kalkūnes novadā pirmo reizi tika organizēts lidojošo objektu festivāls „Asti Gaisā”.

Ceļa „Bukšti – Putāni” remonts Naujenes pagasta pārvaldei izmaksās 14 tūkst. eiro 30.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka maija sākumā Naujenes pagasta pārvalde bija izsludinājusi konkursu uz ceļa „Bukšti – Putāni” remontu.

Nekustamo īpašumu vērtēšanas speciālists M. Lavrenovs: Darījumi ar Latvijas uzturēšanās atļaujām, kuri notika reģionos, tai skaitā arī Latgalē, beigsies 30.05.2014

Šā gada 8. maijā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā, kuri stāsies spēkā no 1. septembra.

Deputāti apstiprināja lēmumu par Silenes ārstu prakses apstākļu uzlabošanu 29.05.2014

Šodien, 29.maijā, Daugavpils novada domē notika kārtējā deputātu sēde, kuras gaitā tika pieņemts gala lēmums par līdzekļu iedalīšanu Skrudalienas pagasta pārvaldei.

Pārdodot firmu, deputāts V.Kalāns palielināja ienākumus 37 reizes 29.05.2014

Saskaņā ar Viktora Kalāna VID iesniegto ienākumu deklarāciju, Daugavpils novada deputāts pērn mainīja darbības jomu un pārdeva viņam piederošo firmu, tādējādi palielinot savus ienākumus 37 reizes.

Izsludināts konkurss uz papildus būvdarbu veikšanu astoņās Daugavpils novada skolās 29.05.2014

28.maijā Daugavpils novada dome izsludināja konkursu uz papildus darbu veikšanu astoņās novada izglītības iestādēs, kurās ES projekta ietvaros notiek renovācijas un rekonstrukcijas darbi.

Aptauja: Ceturtdaļa Gorod.lv lasītāju plāno pavadīt atvaļinājumu dzimtās pilsētas robežās 29.05.2014

Tuvojas vasara, populārākais atvaļinājumu laiks. Tādēļ portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, vai mūsu lasītāji apsver iespēju ceļot vasaras brīvdienu laikā.

Daugavpils novadā jau piektdien sākas lielās muzikālās brīvdienas 29.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Daugavpils novada pašvaldības aģentūra „TAKA” aicina izbaudīt vasaru, pavadot to lustīgā un muzikālā gaisotnē Višķu estrādē. Muzikālo pasākumu cikls sākas jau rīt, 30.maijā.

Speciālists no Vācijas: Mēs saprotam, ka mums ir nepieciešami ārvalstu speciālisti 1 28.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 22.maijā Daugavpils novada domi apmeklēja Vācijas delegācija, kura pārstāvēja VFR Internacionālo apvienību un kuras pārstāvji ne tikai pastāstīja par profesionālās izglītības programmas efektivitāti, bet arī atbildēja uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Brīvdienās notiks pirmais Tūrisma triatlona pasākums Daugavpils novadā 28.05.2014

Kā ziņots, gaidāmajās brīvdienās, 31.maijā, Daugavpils novada pašvaldības aģentūra „TAKA” tūrisma sezonu Daugavpils novadā atklās ar Tūrisma triatlona pasākumu.

Daugavpils teātris apsolīja, ka nākamā sezona būs spilgtāka, muzikālāka un aizraujošāka 28.05.2014

Kā ziņots, 23.maijā Daugavpils teātrī notika preses konference, kas bija veltīta pirmizrādei „Ļausimies seksam!”, taču tā nebija vienīgā apspriestā tēma.

Dzejniece A.Rancāne: Jūtos glaimota, ka rindas no mana dzejoļa izvēlējās par Daugavpils pilsētas svētku devīzi 28.05.2014

Kā zināms, pēdējos gados Daugavpils pilsētas svētku galvenā devīze bija „Mana pils – Daugavpils”. Šogad šos vārdu papildina arī vārdi „Pilsēta ar māju sajūtu”.

Kļūstot par deputātu, J. Kudiņš paplašinājis darbības sfēru, palielinājis ienākumus un iegādājies vieglo automobili 28.05.2014

Saskaņā ar Valsts ieņēmuma dienesta informāciju, kļūstot par Daugavpils novada domes deputātu, 2013. gadā Jānis Kudiņš paplašinājis savu darbības sfēru, palielinājis kopējo ienākumu summu un iegādājies vieglo automobili.

Daugavpilī notikušā Starptautiskā biznesa foruma rezultāti: parakstīti trīs līgumi 27.05.2014

Kā zināms, 16.maijā Daugavpilī notika III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalījās vairāk nekā 400 uzņēmēji no 10 pasaules valstīm.

Daugavpils novadā visvairāk laulību tiks reģistrēts augustā 27.05.2014

Drīz sāksies kāzu sezona, tādēļ portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, cik aktīvi šovasar ir Daugavpils novada pāri.

Daugavpils novadā darbosies 22 jaunie gidi 27.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šopavasar Daugavpils novadā darbību uzsāka gidu skola, kura ieinteresēja daudzus novada un pilsētas iedzīvotājus.

Daugavpils novada dome atjaunos Daugavpils novada teritorijas plānojuma un uzņēmējdarbības informācijas pārlūku 27.05.2014

26.maijā Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā tika ievietota informācija par to, ka Daugavpils novada dome ir izsludinājusi konkursu uz Daugavpils novada teritorijas plānojuma un uzņēmējdarbības informācijas pārlūka atjaunošanu.

Daugavpils novada domes deputāta amatā A. Studeņnikovs nopelnīja mazāk nekā 600 latus 1 27.05.2014

Saskaņā ar Valsts ieņēmuma dienesta datiem par Daugavpils novada domes deputāta pienākumu izpildi 2013. gadā Aleksandrs Studeņnikovs nopelnīja Ls 568,11 (808,35 eiro).

Medumu parkā veiksmīgi realizēts parka labiekārtošanas projekts 26.05.2014

19.maijā biedrība „Medumu ezers” ar būvfirmas SIA „LD Būve” palīdzību ir realizējusi Lauku atbalsta dienesta līdzfinansēto projektu „Zivju kūpinātavas ierīkošana Medumu ezera publiskajā atpūtas zonā”, ziņots Daugavpils novada domes mājas lapā.

Silenē plāno uzlabot ārstu prakses apstākļus 26.05.2014

Kārtējā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par līdzekļu iedalīšanu Skrudalienas pagasta pārvaldei.

Festivāla „Urbanstyle” robežas paplašinās, dalībnieku skaits pieaug 26.05.2014

Sestdien, 24.maijā, Daugavpilī notika 6.Starptautiskais ielu kultūras festivāls „Urbanstyle 2014”, kas pulcēja aktīvus, radošus un sportiskus jauniešus no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Polijas un Rumānijas.

Plānots labiekārtot Grīvas lidlauku 26.05.2014

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā pieejamu informāciju, Daugavpils novada domes ir izsludinājusi konkursu uz konteineru piegādi Grīvas lidlauka vajadzībām.

Speciālists no Vācijas: Profesijas iegūšana paaugstina jaunieša sociālo statusu 26.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 22.maijā Daugavpils novada domi apmeklēja Vācijas delegācija, kura pārstāvēja VFR Internacionālo apvienību.

2013.gadā deputāts A.Rasčevskis nopelnīja divreiz vairāk un atvēra uzkrājumu kontus 26.05.2014

Aivara Rasčevska Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā informācija liecina, ka 2013.gadā Daugavpils novada domes deputāts nopelnīja divreiz vairāk un atvēra divus uzkrājumu kontus dažādās bankās.

Šovasar vēl lielākam Daugavpils novada jauniešu skaitam būs iespēja iegūt darbavietu 24.05.2014

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, 226 Daugavpils novada skolēni izteica vēlmi piedalīties vasaras nodarbinātības programmā.

Četri “Sochin karate klub” sportisti pārveda no Salaspils trīs kausus un piecas medaļas 23.05.2014

17.maijā Salaspilī norisinājās ikgadējais starptautiskais turnīrs karatē pēc WKF noteikumiem.

Viesi no Vācijas pastāstīja Daugavpils novada domes deputātiem par profesionālās izglītības programmas efektivitāti 23.05.2014

Ceturtdien, 22.maijā, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē ar prezentāciju uzstājās viesi un mūsu novada partneri no Vācijas, kuri pastāstīja, kā vienā no ES attīstītākajām valstīm pastāv profesionālās izglītības un karjeras izvēles programmas.

Teātra sezona Daugavpilī noslēgsies ar pirmizrādi par „asprātīgu un elegantu mūsu ikdienas dzīves patiesību” 23.05.2014

Šodien, 23.maijā, notika šajā teātra sezona pēdējā preses konference Daugavpils teātrī, kura bija veltīta dramaturga V.Krasnogorova lugas „Ļausimies seksam!” pirmizrādei.

Naujenes kultūras centrā plānots veikt telpu remontu 23.05.2014

22.maijā Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā tika publicēta informācija par to, ka Naujenes pagasta pārvalde plāno veikt remontdarbus Kultūras centra telpās, sakarā ar ko tika izsludināts iepirkums.

Būdams pensionārs, deputāts J.Livčāns palielināja ieņemamo amatu skaitu un atdeva parāda daļu 1 23.05.2014

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju, Daugavpils novada domes deputāts J.Livčāns, kurš ir izgājis pensijā, pērn palielināja ieņemamo amatu skaitu, kopējo ienākumu summu un atdeva parāda daļu.

Daugavpils novada domē atbalstīja iniciatīvu veikt grozījumus pensiju sistēmā 23.05.2014

22.maijā Daugavpils novada domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas sēdē kā papildjautājums tika izskatīta Valentīnas Strautmanes vēstule par demogrāfijas paaugstināšanas motivāciju un grozījumiem pensiju sistēmā.

Statistika: Latvijā pieaug jaundzimušo skaits, Daugavpils nav izņēmums 23.05.2014

Saskaņā ar Latvijas Centrālā statistika biroja datiem (CSB) demogrāfiskie rādītāji, kuri ir novērojami pēdējo trīs gadu laikā, turpinās.

Šovasar Daugavpilī laulību reģistrēs par 90 pāriem vairāk, nekā pērn 22.05.2014

Daugavpilieši ievēro tautas ticējumus un maijā laulības gandrīz nereģistrē, tādēļ kāzu sezona mūsu pilsētā sākas jūnijā, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka.

Sventes vidusskolas direktora un novada domes deputāta A.Sibirceva finansiālais stāvoklis ir stabils 22.05.2014

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienestā iesniegto ienākumu deklarāciju, Sventes vidusskolas direktora Aleksandra Sibirceva kopējie ienākumi gandrīz nav mainījušies.

Daugavpils pilsētas dienas sāksies ar Bērnības svētkiem 22.05.2014

Kā jau portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, otrdien, 3. jūnijā mūsu pilsētā jau ceturto reizi tiks svinēti Bērnības svētki.

J. Kursīte: Lauksaimniecības joma atdzimst 22.05.2014

Pēdējā laikā MIL arvien biežāk izskan informācija, ka Latvijas lauksaimniecība atdzimst. Vai tas tā ir un kāda situācija ir Daugavpils novadā?

Aptauja: Tikai 5% portāla Gorod.lv lasītāju ir saskārušies ar dzimuma diskrimināciju 21.05.2014

Dzimuma diskriminācija ir situācija, kad viena dzimuma pārstāvim tiek noteikti labāki nosacījumi nekā otra dzimuma pārstāvim. Parasti tiek uzskatīts, ka ar dzimuma diskrimināciju visbiežāk saskaras sievietes.

Laucesas pagasta iedzīvotājs E.Pavlovskis izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā svarbumbu celšanā 21.05.2014

No 12. līdz 16.maijam Krievijā, Sanktpēterburgā, norisinājās Eiropas atklātais čempionāts svarbumbu celšanā junioriem, pieaugušajiem un veterāniem, kurā piedalījās arī divi Daugavpils novada sportisti, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Konkursa „Esi uzņēmējs” dalībniekiem dots ilgāks laiks biznesa ideju izstrādei 21.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novadā trešo reizi tiek rīkots biznesa ideju konkurss „Esi uzņēmējs 2014”.

Paziņoti konkursa rezultāti par papilddarbu veikšanu divās Daugavpils novada skolās 21.05.2014

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, divās Daugavpils novada mācību iestādēs – Biķernieku pamatskolā un Špoģu mākslas un mūzikas skolā tiek realizēti Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projekti.

Deputāta E. Kucina darba alga ir samazinājusies, bet kopējos ienākumus tas nav ietekmējis 21.05.2014

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta dati, Edgara Kucina darba alga par Daugavpils novada domes deputāta pienākumu izpildi 2013. gadā ir samazinājusies, tomēr kopējo ienākumu summa tas praktiski nav ietekmējis.

Lauku attīstības konsultante: Ziemāju raža būs mazāka, īpaši cietīs nelielas zemnieku saimniecības 20.05.2014

Šogad mūsu valsts teritorijā bija vērojami netipiski laikapstākļi. Vai var prognozēt, kā tas ietekmēs gaidāmo ražu?

Vairāku Daugavpils novada primāro veselības aprūpes iestāžu renovācija izmaksās ceturtdaļu miljona eiro 20.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šā gada 2.aprīlī Daugavpils novada dome izsludināja atklātu konkursu par būvdarbu veikšanu vairākās Daugavpils novada primārās veselības aprūpes iestādēs.

Maratona "Urbanstyle" dalībnieki atbalsta veselīgu dzīvesveidu 20.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis,  ka sestdien, 24.maijā, plkst.12:00 Daugavpils Centrālajā parkā sesto reizi startēs ielu kultūras festivāls “Urbanstyle 2014”.

Tabores pagastā īstenoja ūdenssaimniecības attīstības projektu 20.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 2012.gada 22.maijā Tabores  pagasta pārvalde noslēdza līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpils novada Tabores pagasta Tabores ciemā”.

Visiem interesentiem ir atvērti Daugavpils novada gidu eksāmeni 20.05.2014

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, šā gada martā Daugavpils novadā darbu sāka gidu skola.

Jaunatnes lietu speciālista vakancei pietiekušies 6 pretendenti 19.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Kalupes pagasta pārvalde kopš šā gada aprīļa meklē jaunatnes lietu speciālistu. CV konkursa ietvaros bija iesniedzami līdz 15.maijam.

Šogad ir atbalstīti 8 jauniešu projekti konkursa “Uzlabosim savu ikdienu!” ietvaros 19.05.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis (http://www.gorod.lv/novosti/231240-prizovoi-fond-konkursa-uluchshim-svoi-budni-v-etom-godu-uvelichilsya), ka šogad konkursa „Uzlabosim savu ikdienu!” balvu fonds tika palielināts, tādēļ konkursa ietvaros tika atbalstīti 8, nevis 5 jauniešu projekti.