Jurijs zaicevs

Darba grupas loceklis dalījās ar informāciju par Daugavpilij „kaitīgo” līgumu un jaunajiem ekspertu novērtējumiem 30.11.2013

Jau pavisam drīz Daugavpils pilsētas domes vadība, deputāti un plaša sabiedrība varēs uzzināt, pie kādiem secinājumiem ir nonākusi pastiprināti strādājošā četru mēnešu laikā darba grupa, kura nodarbojās ar uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” līgumu pārbaudi.

J.Zaicevs: Jaunatnes politika nav tikai izklaide, tā jāpaceļ augstākā līmenī 29.11.2013

Kā ziņots, 28.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par vēl vienas darba grupas izveidošanu. Minētā grupa izstrādās jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu.

Jauna grupa J. Zaiceva vadībā nodarbosies ar jaunatnes politikas attīstības plānošanu 29.11.2013

28. novembrī Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu, ka pilsētā jāizveido vēl viena darba grupa, šoreiz tamdēļ, lai izstrādātu jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu.

Domes 28. novembra sēdē plāno izskatīt atskaiti par grupas darbu, kura pārbauda uzņēmumu "Daugavpils siltumtīkli" 20.11.2013

26. novembrī beidzas 4 mēnešu darba grupas darba termiņš, kura pārbauda uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli” situāciju ar noslēgtajiem TC–1, TC–2 un TC–3 līgumiem par enerģijas iepirkšanu.

Represēto piemiņas saglabāšanai pilsētas dome iedalīja 150 latus, J.Zaicevs lēmumu neatbalstīja 1 12.11.2013

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par līdzekļu iedalīšanu labdarības fondam „Sibīrijas bērni”.

Daugavpilī ierosina pieņemt grozījumus noteikumiem: darba grupu locekļi pelnīs divreiz vairāk 11.11.2013

Pēdējā laikā Daugavpils pilsētas pašvaldībā tiek veidotas dažādas komisijas un darba grupas, kuru locekļi, kā zināms, darbojas ne bez atlīdzības.

Cik budžetam izmaksā ārzemju pieredze: Daugavpils deputātu komandējumi 09.11.2013

Portāls Gorod.lv saņēma atbildi uz pieprasījumu par to, kas no pašreizējiem Daugavpils domes deputātiem un kādos komandējumos bija savu pirmo trīs mēnešu darba domē laikā, un cik šie braucieni izmaksāja pilsētas budžetam.

Daugavpils var nodot Grand-Prix rīkošanu Rīgai, bet piešķirs 50 tūkst. latu citu sacensību rīkošanai 08.11.2013

7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti pieņēma lēmumu ne tikai par papildus 22 tūkst. latu iedalīšanu biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvija” nodokļu parādu dzēšanai, bet arī atbalstīja otro lēmumu, kas ir saistīts ar minētā sporta veida finansēšanu – par augstas klases sacensību rīkošanu nākamgad.  

J.Lāčplēsis nosauca deputātu vārdus, kuri iekļauti spīdveja kluba un Olimpiskā centra valdē 04.11.2013

4.novembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka Rita Strode ir iekļauta Daugavpils Olimpiskā centra valdē, bet Jurijs Zaicevs – Daugavpils spīdveja kluba “Speedway Grand Prix of Latvia” valdē.

J. Zaicevs paskaidroja, ko uzskata par deputātu vajāšanu, un kādēļ viņš ir neapmierināts ar portālu Gorod.lv 02.11.2013

Pirms vairākām dienām Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs uzstājās ar niknu un atmaskojošu rakstu, kurā viņš skaudri kritizēja dažus vietējos MIL par meliem, faktu izkropļošanu, deputātu vajāšanu un pat jaunās domes diskreditāciju.

Noteikts Budžeta komisijas sastāvs, sākas intensīvs darbs pie Daugavpils budžeta izstrādes 31.10.2013

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša rīkojumu, komisijā, kura izstrādās 2014.gada pilsētas budžetu, darbosies: izpilddirektors Andrejs Kursītis, Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, viņas vietniece Līga Bebriša, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieki Jānis Dukšinskis, Dmitrijs Rodionovs un Pēteris Dzalbe, kā arī trīs Domes deputāti – Jurijs Zaicevs, Jevgeņijs Carevs un Natālija Petrova.

J. Zaicevs: 3 lati par kvadrātmetru – šāds ir mans subjektīvais viedoklis, esmu veicis aprēķinus 26.10.2013

Pēc tam, kad izrādījās, ka pieaicinātais uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” darbības pārbaudei eksperts, tika izslēgts no Latvijas inženieru būvnieku savienības (LIBS), kas radīja dažus jautājumus, portāls Gorod.lv vērsās pie domes deputāta Jurija Zaiceva, lai saņemtu komentārus, kurš iepriekš ne visai glaimojoši izteicās par kompāniju ar pasaulē pazīstamu zīmolu „Ernst&Young”.

Romāna Samarina vēstule: Abi deputāti man ir kā brāļi! 25.10.2013

Pēc vietējos plašsaziņas līdzekļos publicētā Daugavpils pilsētas domes deputāta Jurija Zaiceva paziņojuma sakarā ar neseno laikraksta „Dinaburg” publikāciju, portāla Gorod.lv redakcijā ar atbildes vēstuli griezās laikraksta izdevējs Romāns Samarins. Citējam viņa atbildi.

Mūžīgās uguns atjaunošanas aktīvisti griezās pēc palīdzības kārtējā instancē 23.10.2013

Vienā no pilsētas ziņu portāliem tika publicēts materiāls, kurā kustības „Atjaunosim Mūžīgo uguni!” līderis Valērijs Oščenkovs stāsta, kā tiek risināts jautājums par Mūžīgās uguns atjaunošanu Daugavpilī.

Daugavpils pilsētas domes deputāti strīdējās vīna dēļ 18.10.2013

Šā gada 17.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti kaislīgi diskutēja par grozījumiem noteikumos, kuri paredz iespēju nodarboties ar vīna tirdzniecību pilsētas pasākumos.

Uz Domes darba grupas sapulcēm aicina bijušos pilsētas mērus un PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājus 14.10.2013

Kā ziņots, oktobra beigās darba grupai, kas pēta PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, jāpabeidz darbs un jāiesniedz deputātiem secinājumi.

J.Zaicevs: 100 dienu galvenais rezultāts ir unikāls precedents – PAS „Daugavpils siltumtīkli” atkal piederēs pilsētai 14.10.2013

Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs uz portāla Gorod.lv lūgumu pastāstīt par pašreizējā Domes sasaukuma pirmajām 100 darba dienām iesniedza sekojošo rakstisko komentāru (kas nav rediģēts):

Daugavpils pilsētas domes deputāti pastāstīja, kāpēc nepiedalījās apkures tarifa apspriešanā 11.10.2013

Kā solījām, informējam mūsu lasītājus par to, kāpēc daļa Daugavpils pilsētas domes deputātu nepiedalījās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas rīkotajā sapulcē, kas notika 9.oktobrī un kurā tika runāts par PAS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegto siltumapgādes tarifa projektu.

Daugavpils pilsētas dome atbalstīs florbolu: iedalīti 5 tūkst. latu 04.10.2013

Neskatoties uz to, ka Daugavpilī darbojas vairākas pašvaldības programmas, kuras atbalsta sabiedriskās organizācijas, tostarp sporta nozari, 3.oktobrī, pieņemot grozījumus, pilsētas budžetā tika paredzēti 5 006 lati florbola attīstībai Daugavpilī.

Jurists: Līgumu ar "Batergo” var lauzt pēc pušu vienošanās 30.09.2013

Kā zināms, patlaban Daugavpils pilsētas domē darbojas darba grupa Jevgeņija Careva vadībā, kura pasūtīs starp firmu „Batergo” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtā līguma laušanas juridisko aspektu novērtējumu.

Jurists: Jaunajam līguma ar „Batergo” ekspertu novērtējumam būs tieši tāds pats spēks kā iepriekšējam 28.09.2013

Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs MIL lappusēs paziņoja par to, ka par 21 tūkstoti latu veiktā kompānijas „Ernst&Young” noslēgtā līguma starp SIA „Batergo” un PSIA „Daugavpils siltumtīkli” ekspertīzi „var vai nu svinīgi nodot arhīvā vai aiziet ar to uz tualeti”.

A.Samarins: Lai izslēgtu manipulēšanu ar faktiem, pieprasīju informāciju par visām SC 26.09.2013

Daugavpils pilsētas domes jaunākie deputāti – Jurijs Zaicevs un Aleksandrs Samarins – turpina aktīvāk nekā pārējie apliecināt savu ieinteresētību PAS „Daugavpils siltumtīkli” stabilā darbā un kvalitatīvā pakalpojuma sniegšanā pilsētniekiem.

Deputāts nekonkretizēja, kādā veidā plāno atkal ieviest krievu valodas izmantošanu Daugavpils tramvajos 24.09.2013

Daugavpilieši, kuri bieži izmanto vienu no populārākajiem pilsētas sabiedriskā transporta veidiem – tramvaju, jau ir pieraduši, ka audio informācija par pieturām un lūgums savlaicīgi iegādāties biļeti izskan tikai valsts valodā.

Daugavpils pilsētas domes deputāts nepiekrīt LU profesora viedoklim par krievvalodīgo stāvokli Latvijā 2 23.09.2013

Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns nesenā intervijā izteica domu par krievvalodīgo cilvēku priviliģētu stāvokli Latvijā.

Daugavpils pilsētas deputāts ieteica pagaidām neraizēties par krievu valodas pazušanu no skolām un bērnudārziem 1 20.09.2013

Gandrīz nedēļas garumā Latvijā tiek apspriesti bijušā izglītības un zinātnes ministra, Eiropas Parlamenta deputāta Kārļa Šadurska (Vienotība) vārdus par to, ka jānotiek pakāpeniskai pilnīgai pārejai uz mācību procesu latviešu valodā vispārizglītojošās skolās.

Pēc galvenā saimnieciskā jautājuma atrisināšanas deputāts plāno atkal ieviest krievu valodas izmantošanu Daugavpils tramvajos 17.09.2013

Kā zināms, kādu laiku pilsētas tramvajos visa informācija tiek sniegta tikai latviešu valodā, pasažieri vairs netiek aicināti iegādāties tramvaja biļetes krievu valodā.

S.Pupiņa: Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā nav iesnieguma par Mūžīgās uguns atjaunošanu Daugavpilī 03.09.2013

Pilsētplānošanas un būvniecības departaments nav saņēmis rakstveida iesniegumu par atļaujas pieprasīšanu atjaunot Mūžīgo uguni Daugavpilī, portālam Gorod.lv paziņoja departamenta vadītājas pienākumus pildošā Santa Pupiņa.

Deputāts J.Zaicevs: Tagad jautājumus par grupas darbu žurnālisti varēs uzdot tikai rakstiski 28.08.2013

Kā vēstīts, jau mēnesi darbojas Daugavpils pilsētas domē izveidotās darba grupas, kurām jāizvērtē PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtie līgumi un jāseko līdzi PSIA „Daugavpils ūdens” projektu īstenošanai.

Daugavpils domes Mājokļu komiteju vadīs deputāts, kas aktīvi iesaistās iedzīvotāju aizstāvēšanā 09.08.2013

Daugavpils domes nesen izveidotajā Mājokļu komitejas sēdē 7. augustā tika izskatīti divi jautājumi – par priekšsēdētāja un vietnieka iecelšanu amatā un īres tiesību piešķiršanu pašvaldības dzīvokļos trīs ģimenēs.

Daugavpils mērs aicina ticēt komisiju priekšsēdētājam, kas pārbauda “Daugavpils siltumtīkli” un “Daugavpils ūdens” 05.08.2013

Pēc tam, kad Daugavpils domes divu komisiju, kas radītas uzņēmumu “Daugavpils ūdens” un “Daugavpils siltumtīkli” pārbaudei, priekšsēdētājs Jevgeņijs Carevs un viens no komisijas locekļiem Jurijs Zaicevs sniedza pretrunīgas ziņas par to, vai ir sākušas strādāt komisijas, portāls Gorod.lv prasīja mēram Jānim Lāčplēsim komentēt šo situāciju.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā darbosies divas jaunas komitejas un piecas pastāvīgās komisijas 25.07.2013

Ceturtdien, 25.jūlijā, Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti ievēlēja divu jaunu komiteju un piecu pastāvīgo komisiju sastāvus.

Jānis Lāčplēsis: Daugavpils pilsētas domē nav starptautiskas kompānijas veiktās ekspertīzes oriģināla 23.07.2013

Kā vēstīts, pēc divu Daugavpils pilsētas domes deputātu iniciatīvas šo ceturtdien, 25.jūlijā, tiks izveidota darba grupa, kura pārbaudīs PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, jo deputāti apšauba to likumību.

Deputāts Jurijs Zaicevs: PAS "Daugavpils siltumtīkli" darbības novērtējumu sniedza nepārbaudīta firma 1 20.07.2013

Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pēc viņa un deputāta Jevgeņija Careva iniciatīvas tika izveidota darba grupa, kas stingri pārbaudīs SC-1, SC-2 un SC-3 līgumus.

Daugavpils pilsētas domes komiteju skaits palielināts līdz piecām, triju komiteju sastāvs jau apstiprināts 11.07.2013

11.jūlijā Daugavpils pilsētas domes deputāti vienbalsīgi apstiprināja triju komiteju sastāvu, minētās komitejas gatavos jautājumus izskatīšanai Domes sēdēs.

J. Zaicevs cer, ka jaunievēlētie deputāti atbalstīs Mūžīgā uguns ideju, bet vietējie sponsori spēs ziedot finansiālos līdzekļus 2 08.06.2013

Ievēlētais deputāts Jurijs Zaicevs (Daugavpils atdzimšana) paziņoja portālam Gorod.lv, ka jaunā pilsētas valdība atbalstīs Mūžīgā uguns atdzimšanas iniciatīvu mūsu pilsētā.

Daugavpils pilsētas domes jauni deputāti – kas viņi ir? 05.06.2013

1.jūnijā Daugavpils iedzīvotāji izvēlējās cilvēkus, kuri iekļūs Domes jaunajā sasaukumā un vadīs pilsētu.

KNAB vērtēs Daugavpilī klājā nākušo provokatīvo avīzi „Za pravdu!” 30.05.2013

Daugavpilieši ir saņēmuši kārtējo priekšvēlēšanu avīzi ar nosaukumu „Za pravdu!”. Tās saturs šokēja ne tikai iedzīvotājus, bet arī Igoru Golubevu, kurš ir iekļauts vienā deputātu kandidātu sarakstā ar Juriju Zaicevu, kurš, pēc I.Golubeva domām, varētu būt minētās avīzes autors.

V.Azarevičam nav zināma jaunās partijas programma un līderi, kura uztver SC kā sabiedroto 14.12.2012

Vladimira Lindermana partijas „Par dzimto valodu” Daugavpils nodaļas bijušais vadītājs Jurijs Zaicevs izveidojis jauno partiju, kuras dibināšanas sapulcē goda viesis Aleksandrs Gapoņenko paziņoja, ka jaunās partijas sabiedrotais varētu būt Saskaņas centrs, kas iestājas par izmaiņām sabiedrībā. Portāls Gorod.lv griezās pie Saskaņas centra vietējās nodaļas vadītāja Vitālija Azareviča pēc komentāriem, kā šo izteikumu vērtē apvienība SC.

„Gods un kārtība” pārmet partijai „Par dzimto valodu!” paviršu attieksmi pret Latgales problēmām 10.12.2012

Sestdien, 8.decembrī, paralēli notika divi pasākumi – partijas „Gods un kārtība” dibināšanas pasākums un partijas „Par dzimto valodu!” rīkotā konference „Latgales autonomija. Tiesiskie, politiskie, ekonomiskie, kultūrvēsturiskie aspekti”.

Antifašistiskā solidaritāte Dubrovina parkā 28.04.2012

Vakar plkst.21:00 notika sarkanu neļķu uzlikšana un sveču dedzināšana pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā. Akcija norisinājās kustības „Pasaule bez nacisma” noteiktās Cīņas ar fašismu un kolaboracionismu starptautiskās dienas ietvaros.