Sākušies ceļa posma Rēzekne-Malta rekonstrukcijas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 16.maijā kļuva zināmi VAS „Latvijas valsts ceļi” konkursa rezultāti par autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) - Rēzekne - Daugavpils - Lietuvas robeža (Medumi) posma 61,30 - 73,20 km seguma rekonstrukciju.

Atgādināsim, ka par uzvarētāju tika noteikta PA „ACBL”, kura iepriekš pārsūdzēja minētā konkursa rezultātu, pēc kā puses ilgu laiku nevarēja vienoties par līguma parakstīšanu, tomēr šodien, beidzot, rekonstrukcijas darbi tika uzsākti. 

Projekta vadītājs Jānis Rukmanis paziņoja portālam Gorod.lv, ka ceļa posma rekonstrukciju veiks divas firmas – SIA „Ceļi un Tilti”, kas rekonstruēs ceļa posmu no 67,4 km līdz 73,2 km (aiz ciemata Malta) un SIA „Lemminkainen Latvija”, kas rekonstruēs ceļa posmu no 61,3 km līdz 67,4 km (pirms ciemata Bekši).

Pēc J.Rukmaņa vārdiem, sakarā ar to, ka konkurss tika vairākkārt pārsūdzēts, līguma izpildes termiņi tika mainīti – darbi jāveic 180 dienu laikā. Tomēr, ceļa rekonstrukcijas process esot atkarīgs no laikapstākļiem, tādēļ pastāv iespēja, ka šogad rekonstrukcija netiks pabeigta.

Projekta vadītājs apliecināja, ka rekonstrukcijas laikā satiksme tiks ierobežota – tā būs vienvirziena un to regulēs luksofori: „Protams, tas sagādās neērtības autovadītājiem, tādēļ aicinām viņus būt saprotošiem, jo rekonstrukcijas rezultātā būs jauns, kvalitatīvs ceļš. VAS „Latvijas Valsts Ceļi” atvainojas par sagādātajām neērtībām”.  

Jāatzīmē, ka etapa rekonstrukcija notiks 10 kilometrus aiz Rēzeknes, ieskaitot ceļu līdz Maltai. Projekta ietvaros ir paredzēts 12 kilometru lielajam autoceļa posmam veikt asfalta seguma frezēšanu, uzlikt trīs kārtas jauna asfalta seguma. Pēc ģeoloģisko pētījumu datiem, dažos ceļa posmos ir nepieciešamas izveidot drenāžas segumu. Tiks veikta arī autobusu pieturu rekonstrukcija: autobusu pieturas paplašināšana, barjeru uzlikšana un ceļazīmju nomainīšana. Šajā ceļa posmā ir trīs tilti, diviem tiltiem tiks veikti periodiskās uzturēšanas darbi. Tiks veikta nomaļu un atgāžņu nostiprināšana.

Pēc J.Rukmaņa vārdiem, intensīvie darbi šajā ceļa posmā sāksies jau nākamnedēļ, 10.jūnijā.


Написать комментарий