Kultūras pārvaldei neizdevās saglabāt intrigu: daugavpiliešiem kļuva zināms, kas gaidāms „Muzikālā augusta” ietvaros

Daugavpilī jau otro reizi notiks festivāls „Muzikālais augusts”.

Atgādināsim, ka pērn pēdējā vasaras mēnesī mūsu pilsētā notika dažādi koncerti un kino seansi zem klajām debesīm, kuri pulcēja lielu interesentu skaitu.

Šogad Kultūras pārvalde nolēma pēc iespējas ilgāk saglabāt intrigu, neko nestāstot par gaidāmā „Muzikālā augusta” pasākumiem. Par gaidāmo festivālu un tā pasākumiem vietējo masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem pastāstīja dažas dienas pirms pirmā festivāla koncerta.

Jāsaka, Kultūras pārvaldes darbiniekiem neizdevās saglabāt intrigu līdz pirmdienai, 4.augustam, kad Daugavpils pilsētas domē notiks preses konference, jo pilsētas ielās tika uzstādītas afišas, kurās ir pieejama informācija par gaidāmā festivāla pasākumiem. Daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti katru ceturtdienu kopā ar lieliskiem mūziķiem izjust klasiskās, džeza, akordeona, pūtēju un instrumentālās mūzikas valdzinājumu.

No Rīgas ielā esošiem baneriem un afišām pilsētas sabiedriskā transporta pieturās kļuva zināms, ka pirmais „Muzikālā augusta” pasākums notiks ceturtdien, 7.augustā, plkst.18:00 – Vienības nama koncertzālē skanēs izcilā krievu komponista Pētera Čaikovska romances. Pēc tam svētki turpināsies Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, kur notiks mūzikas grupas „Pieneņu vīns” (Rīga) koncerts. Pēc koncerta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks Daugavpils I Starptautiskā īsfilmu festivāla „Greipfrūts” konkursantu kino parāde.

Piektdien, 8.augustā, Vienības nama koncertzālē uzstāsies viena no populārākajām intelektuālajām dziedātājām Krievijā – Irina Boguševska (Maskava). Ieejas biļete maksās 2-4,30 eiro, jāsaka, ka visi pārējie pasākumi „Muzikālā augusta” ietvaros būs par brīvu. Afišā norādīts, ka festivāla ietvaros Daugavpilī uzstāsies Rīgas saksofonu kvartets, „St. Petersburg MUSETTE Ensemble”, grupa “4Tango” (Viļņa), pūšamo instrumentu orķestris “Daugava”, “Dziedošo ģimeņu” šova uzvarētāji, Japānas džeza pianiste, soliste Keiko McNamara.
Iepriekš solītais Oskaram Strokam veltītais tango festivāls „Muzikālā augusta” pasākumos nav iekļauts.
Iesakām pievērst uzmanību Rīgas ielā esošajām afišām un izvēlēties kādu interesantu pasākumu, kuru jūs gribētu apmeklēt.


Написать комментарий